22-годишният нападател на германския “Аугсбург Лукас Емануел Петков ще бъде

...
22-годишният нападател на германския “Аугсбург Лукас Емануел Петков ще бъде
Коментари Харесай

Лукас Емануел Петков от Аугсбург става български национал през март

22-годишният нападател на немския “Аугсбург ” Лукас Емануел Петков ще бъде викнат в националния тим за началото на евроквалификациите през март, оповестява " 24 часа ".

Документите му към този момент са придвижени до президентството и всеки миг се чака сключване на указа за поданство. Бащата на Лукас е българин и поради това няма проблем за вземането му. Нападателят е роден на 1 ноември 2000 година във Фридберг. Цялата му кариера е минала в “Аугсбург ”, като е бил и чартърен в тредовизионния “Ферл ”.

Талантът на турския гранд “Галатасарай ” Йозгюр Баран Аксака също е дал единодушие да играе за България. Той пък е с българска майка и има паспорт и персонална карта.

Дефанзивният полузащитник, роден на 29 октомври 2003 година в Текирда - град в Източна Тракия, прочут в българската история с името Родосто.

Аксака може да играе при младежите и мъжете без проблеми.

На 19-годишна възраст има два мача за първия тим на “Галатасарай ” в шампионата за купата, а преди два дни игра едно полувреме против “Виляреал ” в приятелския дуел.

И въпреки да играе като халф пред отбраната, Йозгюр Аксака бележи много голове - 4 в юношеското състезание на Турция, едно попадение за дублиращия тим в лигата на запасите и един гол в младежката Шампионска лига.

Младен Кърстаич твърдо е решен да постанова млади играчи в националния тим и поради това се отхвърли от куп одобрени имена в държавния ни отбор.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР