22-годишният атакуващ полузащитник на Арсенал (Лондон) Мартин Йодегаард ще бъде

...
22-годишният атакуващ полузащитник на Арсенал (Лондон) Мартин Йодегаард ще бъде
Коментари Харесай

Играч на Арсенал ще е капитан на родината си

22-годишният атакуващ полузащитник на Арсенал (Лондон) Мартин Йодегаард ще бъде новият капитан на националния тим по футбол на Норвегия, разгласи новият селекционер на викингите Столе Солбакен.

Солбакен разгласи първия си състав като народен селекционер, а също по този начин анонсира и кой ще носи лентата оттук насетне. Норвегия ще играе в квалификациите за Световното състезание против Гибралтар (24 март), Турция (27 март в Испания) и Черна гора (30 март).

"Аз съм го избрал след диалози с хората от щаба и помощник-треньорите. Имам възприятието, че съм взел вярното решение, откакто организирах много диалози с останалите футболисти. А и Мартин към този момент има много сериозен опит във футбола на най-високо равнище, стимулира решението си Солбакен.

Мартин Йодегаард досега има 25 мача за страната си и 1 гол, маркиран при 2:2 с Румъния през 2019-а година. Дебютът му е на 16-годишна възраст в контрола против ОАЕ.

"Той сподели, че има способността да бъде екипен състезател на и отвън терена и има мощен темперамент. Така че са налице всички предпоставки да стане добър капитан на Норвегия, добави някогашният треньор на датския ФК Копенхаген. Също по този начин Солбакен благодари и на Стефан Йохансен, който до момента беше капитан на тима, само че през вчерашния ден е взел решение да завърши въобще. Халфът на Куинс Парк Рейнджърс е приел положително новия капитан. Освен това е на мнение, че отводът му няма да има огромно значение върху играта на тима и момчетата ще се оправят без него.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР