22-годишната Лорина, която страда от ДЦП, е изгонена от център

...
22-годишната Лорина, която страда от ДЦП, е изгонена от център
Коментари Харесай

НПО изгони болна от епилепсия, защото майка й е на протестите

22-годишната Лорина, която страда от ДЦП, е изгонена от център на Неправителствени организации „ Асоциация на родителите на деца с епилепсия ", тъй като майка й поддържа митингите. Лорин посещавала центъра до преди две седмици. Момичето, което от малко е приковано поради тежката болест в инвалидна количка, обича музиката и по тази причина я водели на подобен тип терапия всеки четвъртък.
При последното посещаване, за това, че поддържам митингите, ме посрещнаха с думите: „ Ти за какво си пристигнала тук, ма ". Децата станаха очевидци на тази препирня. Някои от тях се разплакаха, описа майката Илияна Мелева. Беше унизително.
Сякаш не се борим за живота на децата ни, а се разправяме на някой пазар, описа майката, която и през днешния ден намерихме в палатковия лагер зад Народното събрание. Тя останала шокирана от отношението. В телефонен диалог по-късно с председателката на асоциацията Веска Събева, чула аналогични думи. „ Най-много се изненадах от отношението на другите майки.
Тези, които са наети на работа в НПО-то за 400 лв. месечно, очевидно са настроени против мен. Другите ме схващат, обадиха се да изразят възмущението си, добави тя.
И посочи: Така не санкционират мен, а детето ми. Илияна Мелева описа за куриоза, че въпросното Неправителствени организации, което другояче се субсидира от страната, почнало акция по събиране на средства в разгара на митингите на майките с увреждания.
„ Много хора откликнаха с дарения. В същото време организацията изгони детето ми, пробвайки се да ме накаже, тъй като се боря за живота му ", сподели разочарована тя. Фрог откри и друга жена, пострадала от политиката на въпросното Неправителствени организации.
Тяхната представителка в Габрово Шенай Мустафа е била изгонена, тъй като намерено заявявала на разнообразни конгреси, че страната не прави нищо в поддръжка на децата с епилепсия.
„ Веска Събева ме извика и ми сподели: Против страната няма да плюеш. Аз обаче излязох и споделих, че у нас се организира несъответстващо лекуване и че са оставали хората сами да търсят избавление.
След като се прибрах у дома с изненада разбрах, че към този момент не съм представител на АРДЕ.
Тези НПО-та не оказват помощ на хората с увреждания, тъй като се финансират от страната.
Системата по този начин работи, че няма по какъв начин да отхапеш ръката, която те храни.
Такова знамение го няма на никое място по света ", посочи дамата, която години наред също се бори за болното си дете, страдащо от доста рядка форма на епилепсия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР