22-годишната активистка, Ахед Тамими е арестувана днес по време на

...
22-годишната активистка, Ахед Тамими е арестувана днес по време на
Коментари Харесай

Израел арестува 22-годишната палестинска активистка Ахед Тамими

22-годишната активистка, Ахед Тамими е задържана през днешния ден по време на акция в окупирания Западен бряг, оповестиха от Израелската войска. Младото момиче е икона на палестинската идея по света, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ахед Тамими, обвинена в подбудителство към принуждение и терористични действия, беше арестувана в град Наби Салех. Тамими беше предадена на израелските сили за сигурност за спомагателен разпит ", сподели представител на армията пред Агенция Франс Прес.

Активистката беше задържана по време на акция на израелската войска, " ориентирана към задържане на лица, обвинени в присъединяване в терористични действия и подбудителство към ненавист " в северната част на окупирания Западен бряг, добави същият източник.

Ахед Тамими стана известна на 14-годишна възраст, когато беше снимана по какъв начин хапе израелски боец, с цел да му попречи да арестува дребния ѝ брат, прикрепен към земята и с гипсирана ръка.

Оттогава тя се трансформира в международна икона на палестинската идея и се счита от палестинците за образец за храброст против израелските репресии в окупираните палестински територии.

Неин голям портрет беше нарисуван и на израелската разграничителна стена в окупирания Западен бряг, в бранша на Витлеем.

Тамими беше задържана през 2017 година и арестувана за 8 месеца за това, че удари пестник на двама израелски бойци в двора на фамилната къща в Наби Салех на окупирания Западен бряг и изиска да си тръгнат.

От началото на войната, провокирана на 7 октомври от убийствената офанзива на „ Хамас “ в Израел, израелските сили за сигурност направиха всеобщи арести на палестинци, обвинени в принуждение, в подбудителство към принуждение или че са членове на „ Хамас “.

Освен това 150 палестинци са били убити в окупирания Западен бряг от израелски бойци или от еврейски заселници, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР