22 години и 6 месеца - толкова време присъда при

...
22 години и 6 месеца - толкова време присъда при
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска строги 22.5 години затвор за Семерджиев

22 години и 6 месеца - толкоз време присъда при непоколебим режим изиска прокуратурата в пледоариите към този момент в края на делото против Георги Семерджиев - обвиняем за злополуката на бул. " Черни връх " от 5 юли 2022 година, при която починаха две млади дами.

Обвинението настоя, че точно Семерджиев е създател на петте закононарушения , за които е предаден на съд. Авторството на действието на подсъдимия се потвърждава и всички събрани доказателства, експертизи и от свидетелски показания.
 Семерджиев отхвърля да е карал, да се е дрогирал и да има подправена брошура
Семерджиев отхвърля да е карал, да се е дрогирал и да има подправена брошура

Щял да дава колата чартърен и били на тест драйв

Прокуратурата изчете в детайли описаното в обвинителния акт, в това число злополуката и бягството на Семерджиев от местопроизшествието, за което бил подкрепят от Симона Радева. Натривката по кормилото на автомобила, както и по вратата на колата съставлява биологичен материал на ДНК профила на Семерджиев, което потвърждава, че точно той финален е управлявал автомобила. Освен това Семерджиев е бил недееспособен все още на злополуката.

Държавното обвиняване показа и спомагателни доказателства , утежняващи виновността на подсъдимия. 17 пъти са му отнемани контролни точки по наказателни постановления, Семерджиев е бил наказан три пъти с присъди на Софийския областен съд. На Семерджиев са били формирани и голям брой актове за разнообразни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата - 47, формирани са му и 6 фиша в интервала от 2009 до 2022 година От януари 2008 година до 2022 година са му издадени общо 48 заповеди за насилствени административни ограничения.

Припомняме, че Семерджиев дава отговор за общо 5 закононарушения, осъществени на 10 юни 2022 година и на 5 юли 2022 година В обвинителния акт, публикуван от прокуратурата, написа, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничаването е до 50 км в час, без шофьорска брошура и под въздействието на опиати.

Автомобилът е минал на червен светофар . За тежката злополука на бул. " Черни връх " обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност на две девойки: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е осъществено под въздействието на метаамфетамин. Освен това Семерджиев е избягал от местопроизшествието и като цяло казусът е дипломиран като изключително тежък. Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор. Случаят провокира и трус и редица рокади в Столична дирекция на вътрешните работи, защото при документирането на случая излязоха доказателства за разпънат чадър над Семерджиев.
 Две експертизи на кръвта на Семерджиев – две изводи
Две експертизи на кръвта на Семерджиев – две изводи

Едните получили замразена кръвната проба, а другите не
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР