22 години, 4 месеца и 6 дни - толкова е

...
22 години, 4 месеца и 6 дни - толкова е
Коментари Харесай

Прокуратурата 22 години разследва въоръжен грабеж на кола

22 години, 4 месеца и 6 дни - толкоз е траяло наказателно произвеждане за въоръжен обир на движима движимост т.е. автомобил. Производството, естествено, е прекъснато заради приключване на отминалост. Интересното е, че то е против " незнаен причинител ".
До несъразмерната дълготрайност на производството се е стигнало заради държанието на проверяващите органи и наблюдаващите прокурори, които не са организирали и провели следствието по метод, който да обезпечи приключването на делото в рационален период, написа в своето умозаключение Инспекторатът на Висш съдебен съвет (ИВСС).
Прокуратурата не е показала нужната интензивност по управление и контрол върху следствието, спазвайки наредбите на член 196 и член 197 от Наказателно-процесуален кодекс. Забавянето е обусловено и от дейностите на следствените органи, които едвам през ноември 2007 година, близо 12 години и 9 месеца след образуването на досъдебното произвеждане, след предписание на наблюдаващия прокурор са упълномощили активизирането на оперативно-издирвателните мероприятия по откриване и определяне на причинителите на незаконното действие. В интервала от март 2008 година до 31 януари 2017 година от РУП-Ихтиман от време на време са изпращали информации до Окръжна прокуратура – София за резултатите от извършените оперативно-издирвателни мероприятия, от които е видно, че причинителят на закононарушението е останал неразкрит.
Отчетът на Инспектората към Висш съдебен съвет за откритите нарушавания на правото на разглеждане и решение на делата в рационален период по глава Трета " а " от Закона за правосъдната власт /ЗСВ/ (нарушение на член 6 от Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи) за интервала 1 януари – 31 март 2018 година може да се прочете на интернет страницата на ИВСС. По информация от Министерството на правораздаването за този интервал са подписани 55 съглашения, по които общата изплатена сума за компенсации е 146 650 лева Максималният размер на компенсацията, очакван в Закон за съдебната власт, е 10 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР