22 глоби за над 10 000 лева начислиха от АПИ

...
22 глоби за над 10 000 лева начислиха от АПИ
Коментари Харесай

Бизнесмен разкри как АПИ рекетира фирмите

22 санкции за над 10 000 лв. начислиха от АПИ на притежател на компания от плевенско, който има единствено два камиона. Бизнесменът е избрал джипиес следене на транспортните средства, с което се наблюдава маршрута и се начислява съответната такса. Оказва се, че проследяващото устроиство е отказало и 4 месеца не е работило, а индивидът не знае за това. 

Костадин Недялков е притежател на компания за храни, които развозва с два камиона. Превозите не са му съществена активност. 

Препоръчаха ми да употребявам джипиес система, която коства 80 лв., с която да си подсигурявам едно успокоение. Но уви, не е по този начин. 

Това разяснява пред Нова тв Костадин Недялков, притежател на компания за храни. 

Оказва се, че имам насъбрани 20 санкции по 450 лв. и две санкции по 750 лв., когато камионите са били с ремарке. Сумата се е натрупала в продължение на четири месеца, защото системата на камионите е спряла да работи. 

Бяха ме убедили, че в случай че се случи нещо със системата или бордовото устройство в камионите, ще се получи сигнал и казусът ще бъде отхвърлен. Но това не е станало. Въпреки това от АПИ споделят, че санкциите би трябвало да се платят. Нашата компания по никакъв метод не е била известена, че към този момент имаме насъбрани две-три или четири санкции и ние надлежно да забележим къде е казуса, споделя той.

От АПИ удостоверяват думите на предприемача. Обясняват, че джипиес системата е спряла поради СИМ карта, чиято сметка не била платена.

Ние не спирали да плащаме към мобилния оператор, дава отговор Недялков. 

За мен това е рекет. Щом не ме уведомяват за казуса и за санкциите, оставят ги да се натрупат и след това ги изискват - рекет е, разяснява той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР