22 души са загинали при руски ракетен удар срещу железопътна

...
22 души са загинали при руски ракетен удар срещу железопътна
Коментари Харесай

Путин уби 22 цивилни на жп гара в Украйна

22 души са починали при съветски ракетен удар против железопътна гара в украинския град Чаплине.
Засега няма коментар от страна на Русия. Припомняме, че преди два дни Белият дом прикани всички американци да изоставен Украйна, тъй като се чакат удари по цивилната инфраструктура. Съединените щати, Англия и Германия оповестиха нови помощи за Украйна.
По данни на Киев ранени при нападението са ранени 50 души, а измежду умрелите е и 11-годишно дете. Украинският президент Володимир Зеленски заяви за удара против железопътната гара по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на обстановката в Украйна. То стартира с митинг от страна на Русия против виртуалното присъединяване в съвещанието на украинския президент.

„ Няма такива бомби, които могат да изличат свободата. Никога няма да има такива ракети, които да могат да пречупят волята на народ, който има вяра в себе си “,заяви по-късно Зеленски в нормалното си видеообръщение.
Той добави, че на мястото на случая не престават избавителните и издирвателни интервенции.
Вчера се навършиха шест месеца от началото на съветска инвазия в Украйна. Украинците означиха и 31 години самостоятелност от руско ръководство, само че без тържества.

За Деня на независимостта на Украйна в Киев дойдоха президентът на Полша Анджей Дуда и английският министър председател в оставка Борис Джонсън.

При срещата си с президента Зеленски Джонсън даде обещание още помощ на стойност 54 милиона паунда. Подарък за празника Украйна получи и от Съединените щати, откакто президентът Джо Байдън разгласи още три милиарда $ помощ за Киев, а Германия ще даде още 500 милиона евро.
През април офанзива против жп гарата в Краматорск лиши живота на над 50 души, показва още английската медия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР