22 души са загинали при битови пожари в страната от

...
22 души са загинали при битови пожари в страната от
Коментари Харесай

Битовите пожари са взели 22 жертви у нас от началото на отоплителния сезон

22 души са починали при битови пожари в страната от началото на отоплителния сезон, заяви Министерство на вътрешните работи.
По данни на ведомството други 30 души са потърпевши при битовите огнени бедствия.

Само през последната седмици на територията на страната са зародили над 150 пожара със материални загуби. При пожарите са починали 2 души, а други петима са потърпевши.
При тези произшествия огнеборците са избавили живота на 9 души.

На 22 ноември във видинската пожарна е получено известие за пожар в едноетажна къща в село Бойница, община Кула. Въпреки бързите дейности на пожарникарите, при случая починали мъж на 62 и жена 72 години. Предполагаемата причина за случая е немарливост при тютюнопушене.

На 25 ноември, неделя, в 9.40 часа в дежурната част на РДПБЗН - Добрич е обявено за пожар във краткотрайна сграда - колиба в село Карагулево. При произшествието е потърпевш 80-годишен мъж, който е превозен до болнично заведение. Предполагаемата причина за пожара е късо съединяване в електрическата апаратура.

Вчера заран, 26 ноември, малко преди 4 часа в оперативния център на русенската пожарна е получено известие за пожар в едноетажна къща. Незабавно за мястото на случая били изпратени два екипа пожарникари. Оказало се, че гори покривната структура на къщата, а огнената буря е обхванала и покрива на прилежащата постройка. Незабавно били подхванати дейности за изтегляне на застрашените хора - екипите съумели да изведат на безвредно разстояние жена и дете. Огнената буря лишила живота на 76-годишен мъж. Предстои да бъде осъществен оглед от служителите на реда от Второ районно управление (на МВР) - Русе. Причините са за случая са в развой на определяне.

Пред Нова тематиката разяснява основен контрольор Стефан Стефанов от основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". По думите му при огнените бедствия най-често умират възрастни и трудноподвижни хора, които не чуват добре или не могат да реагират съответно и бързо.

" Въглеродният оксид не прости. Хората умират безшумно, без да схванат какво става ", добави той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР