22 август 2022 г., София. – Акцент във вдъхновяващата програма

...
22 август 2022 г., София. – Акцент във вдъхновяващата програма
Коментари Харесай

"Аполония" отбелязва 70-годишнината на Иво Папазов – Ибряма

22 август 2022 година, София. Акцент във вдъхновяващата стратегия на Аполония 2022 ще е представянето на легендата на сватбарската музика – Иво Папазов – Ибряма. Той слага началото на кларинетното свирене в сватбарската музика. Свири по целия свят в съдействие с най-хубавите джазмени на няколко континента. А виртуозността му трансформира сватбарската музика в джаз-феномен и го прави интернационално прочут. 

На музикалната сцена на Аполония меломаните ще могат да се насладят още на рокаджиите от АХАТ , които ще изпълнят сцената с силата на златни рок шлагери. ФОНДАЦИЯТА чества Щурците на 55 и ще събере дружно всички членове на бандата на една сцена. Белослава ще означи 22 години на сцената с нови аранжименти на своите най-хитови части от последните ѝ 4 албума.

Празниците на изкуствата Аполония тази година ще съберат над 50 неповторими събития под небето на красивия Созопол, които ще се проведат сред 28 август и 5 септември.

Програмата предлага богата палитра от културни събития – концерти, театрални постановки, изложения, литературни министър председатели, майсторски класове по постановка, актьорско майсторство и креативно писане, както и годишните срещи с български създатели край морето в диалози на тематика Цената на триумфа .

За ценителите на екранните изкуства са подбрани едни от най-успешните и известни филми на актуалното българско кино, които ще разсмеят, разплачат и провокират публиката. Прожекциите ще се проведат под звездите в Лятното кино, Созопол.

Майсторски клас по актьорско майсторство и постановка на известния български режисьор Галин Стоев ще се организира от 30 август, а представянето на участниците ще бъде на 3 септември в двора на Художествената изложба. Програмата на Празниците на изкуствата Аполония включва редица стойностни представления и изложения. Михаил Билалов ще показа своя моноспектакъл „ Бум-Бум “ , който обезпечено ще развесели публиката със специфичното присъединяване на Ангел Заберски бенд . А Театър Българска войска ще показа именитата си режисура „ Секс, опиати и рокендрол “ . Постановката е в своя 30-и сезон и е в същия актьорски състав, който не е променян от самата ѝ премиера. Изложбите, които ще забележим тази година, са на Американската фондация за България, представяща сбирка произведения на международно известните Кристо и Жан Клод , „ Слънчеви вероятности “ на Мартиан Табаков и Мартин Трифонов и Международното триенале на театралния афиш - „ ОБИЧАЙ ПЛАКАТА! “. Те ще бъдат показани в Художествената изложба в Созопол.

Обичаната българска авторка ще показа своя книга.

Билетите за всички събития на Аполония 2022 могат да бъдат закупени от мрежата на, а цялостната стратегия може да бъде открита на формалния уебсайт –

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР