22 административни области на страната ще имат дигитализирани данни за

...
22 административни области на страната ще имат дигитализирани данни за
Коментари Харесай

Дигитализирани данни ще позволят лесното откриване на проблеми във ВиК структурата

22 административни области на страната ще имат цифровизирани данни за наличните ВиК системи . Това стана ясно по време на осведомително събитие на тематика „ Представяне на употребявани софтуери при правене на районните прединвестиционни изследвания “.

То се организира в границите на план на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/. Отчетено беше още, че в страната ни има над 90000 километра водопроводи и канали . Дигитализирането ще разреши бързото и елементарно разкриване на проблемите във ВиК структурата , а по този метод да се увеличи успеваемостта и тръбите ще могат да се употребяват по-дълго време.

Работата е била голяма по размер, защото първо са били тествани наличните архиви , които са главно на хартия и се намират във ВиК сдруженията и общинските администрации.

Специалистите са употребявали разнообразни софтуерни артикули , които имат значима роля при създаването на качествени и цялостни разработки, планови решения и калкулации, освен при прединвестиционните изследвания, а и при всевъзможни инженерни и механически планове.

С съвременни роботи е осъществено видеозаснемане на канализационните и водопроводни мрежи с оглед определяне на инфилтрация на отпадни води или проблеми с високо налягане при питейните проводи. Така са избрани и секторите с компрометирани уреди , които би трябвало да се ремонтират предпочитано по другите стратегии.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР