22,2% са увеличени приходите за периода май-октомври от акциз от

...
22,2% са увеличени приходите за периода май-октомври от акциз от
Коментари Харесай

22,2% ръст на приходите от акциза върху алкохола отчитат Митниците

22,2% са увеличени приходите за интервала май-октомври от данък от алкохолни питиета , регистрират от организация " Митници ". Той е най-значимият за последните пет години, настояват от там.

Ръстът се дължи най-вече на освободените за ползване количества . Митническите чиновници са задържали над 45 000 литра етилов алкохол и алкохолни питиета

Постъпленията в този сегмент са най-високи за съпоставимите интервали от 2016 до 2020 година включително Положителната наклонност се дължи най-вече на освободените за ползване на територията на страната алкохолни питиета и оказва въздействие на приходите от данък в цялата група " Алкохол и алкохолни питиета ", които демонстрират растеж от 14% по отношение на май - октомври предходната година и доближават до 175.6 млн. лв..

Освободените за ползване количества алкохолни питиета, за които е обезщетен данък в интервала май - октомври 2021 година, са близо 118 000 HTL, което е с над 20% повече от освободеното за ползване количество през съответния интервал на 2020 година.

За първите 10 месеца на годината митническите чиновници са задържали над 45 000 литра етилов алкохол и алкохолни питиета при 182 случая . Над 80% от общо арестуваните количества са открити навътре в страната.

От тях 11 000 л съставляват етилов алкохол - алкохол . Около 18 000 л., три четвърти от които бутилиран, са открити вследствие на инспекции на транспортни средства като нарушаванията варират от неспазване на процедурите по Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС) до липса на акцизни документи, т.е. транспорт на незаконен алкохол .

При два от случаите нарушаванията са открити посредством Централизирана система за видеонаблюдение на Агенция " Митници ", която разрешава да се реализира видеоконтрол с далечен достъп на входовете и изходите на данъчните хранилища. Около 3000 л, най-вече бутилиран алкохол, е открит в нарушаване на ЗАДС на територията на данъчни хранилища като установените случаи са с друга тежест .

Около 11 000 л. или 24% от арестувания алкохол е открит в частни парцели, най-много в наливен тип и по отношение на данни за търговия.

От началото на годината са открити и над 4000 л наливен алкохол в нерегистрирани казани, като във връзка със сезона за преваряване на ракия инспекциите в цялата страна не престават, регистрират от митниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР