219 са вече потвърдените случаи на маймунска шарка по света.

...
219 са вече потвърдените случаи на маймунска шарка по света.
Коментари Харесай

Над 200 случая на маймунска шарка по света

219 са към този момент доказаните случаи на маймунска шарка по света. Това демонстрира отчет на Европейския център по предварителна защита и надзор на болесттите, представен от „ Франс прес “.

Хората са инфектирани в страни, в които шарката не е ендемична. Над 10 страни - главно в Европа, в които маймунската шарка е рядко срещана, са удостоверили най-малко по един случай.

Това е първият път, когато се оповестява за инфектирани в Европа без известни епидемиологични връзки със Западна или Централна Африка, където това заболяване е ендемично, се показва в отчета.

118 са доказаните случаи на болестта в 12 страни от Европейския съюз: Австрия (1), Белгия (4), Чехия (1), Дания (1), Франция (5), Германия (5), Италия (5), Нидерландия (6), Португалия (37), Словения (1), Испания (51), Швеция (1).

Държавите, които оповестяват за случаи на маймунска шарка отвън Европейския съюз, са Аржентина (1 подозрителен случай), Австралия (2), Канада (15), Израел (1), Англия (71), Съединените щати (9), Швейцария (2), Обединените арабски емирства (1 случай, при който болният има признаци и има данни, че е пътувал в Западна Африка) и Мароко (3 случая, при които има основателни подозрения за заболяването), сочат данните на отчета.

По-голямата част от случаите на инфектирани са при млади мъже, които вършат секс с представители на своя пол.

Рискът от заразяване е „ доста невисок “, заяви Европейския център по предварителна защита тази седмица, само че предизвести, че хората, които са имали голям брой полови сътрудници - без значение от половата ориентировка - са по-застрашени.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР