214 народни представители са в залата, имаме кворум и заседанието

...
214 народни представители са в залата, имаме кворум и заседанието
Коментари Харесай

214 депутати откриха новия парламент |

214 народни представители са в залата, имаме кворум и съвещанието може да стартира. 

Това разгласи Мика Зайкова, която ръководи първото съвещание на новото 46 Народно заседание. " За повторно ми се пада достойнството като най-възрастен депутат да открия 46-ото Обикновено Народно заседание. Да, това е привилегия освен на възраст и опит, която аз уважавам доста и съм доста щастлива, че съм измежду вас. първото нещо, кето желая да ви кажа е
- уповавам се да видя усмихнати лица и подготвеност от всеки от вас да показа своите познания и умения в интерес на България. Суверенът, нашият народ ви избра и аз разгадавам на неговата мъдрост, дами и господа ", съобщи още Мика Зайкова.

Според нея народът е споделил, че не желае да живее повече по този начин, че желае смяна и това е излязло от резултатите на изборите, в които всички партии на смяната са повишили своя резултат. " Това значи, че народът ни гласоподава доверие, само че това е и отговорност. Разчитам на разума на сътрудниците, които са били към този момент в този парламент много пъти, които познават процедурите и които в действителност желаят да работят за просперитета на България ", сподели Мика Зайкова. 

По думите й суверенът е споделил, че не дава болшинство на нито една партия, а споделя на политиците да работят дружно.Мика Зайкова разяснява и ниската изборна интензивност.  " Хайде към този момент да спрем с демократичните процедури и да се захванем за работа ", сподели тя. 

Според нея това е допустимо и са го посочили министрите от служебния кабинет.

" Вчера Европейска комисия излезе с отчет във връзка с върховенството на закона и там доста ясно сподели, че в България са нужни промени в правосъдната власт. България е належащо да направи така, че основният прокурор в тази страна да бъде подсъден, да бъде следен и да бъде сменяем ", съобщи още Мика Зайкова.

В словото си тя засегна проблемите на образованието, приходите, децата инвалиди, обществените пенсии и др.  

Мика Зайкова прикани депутатите да работят, да сформират държавно управление, да проявят разсъдък и организират разговор. 

Депутатите поставиха клетва. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР