212.5 милиона лева за развитие на индустриални зони са предвидени

...
212.5 милиона лева за развитие на индустриални зони са предвидени
Коментари Харесай

Константин Бачийски: Община Бургас проспива шанса да привлече 40 милиона лева за летището в Равнец

212.5 милиона лв. за развиване на индустриални зони са планувани в Плана за възобновяване и развиване, само че Община Бургас не кандидатства. Крайният период за кандидатстване пред Министерството на стопанската система и растежа е до 16 ноември.

„ Срокът за кандидастване един път към този момент беше продължен посредством и на персоналните ми старания, само че и в първия случай и в този момент Община Бургас не кандидатства и не подхваща никакви стъпки за развиване на индустриалната зона в Равнец. Стремяхме се периода да бъде продължен до след локалните избори, с цел да може да подадем настояването за финансиране, в случай че имаше смяна в локалната власт, което за жалост не се случи. Все отново в случай че общинската администрация подаде в точния момент документите за остарялото военно летище, може да получи до 40 милиона лв., които да влага в създаване на инфраструктура и да започва плана. Но не го прави и пропуща и този неповторим късмет, за който се аплайват десетки общини в страната “ , разяснява Константин Бачийски.

Индустриална зона. Снимка: СЕК

Той недоумява за какво общината не се възползва от наличния свободен финансов запас, с който може да преобрази остарялото военно летище в място, което ще основава работни места и ще носи дългогодишно доходи на Бургас .

През миналите четири години по този начин и не се отделиха 180 000 лв. от общинския бюджет, които да бъдат вложени в слагането на ограда към някогашната авиобаза . Оградата е част от изискванията, с цел да започва лицензирано летището.

Припомняме, че макар, че Община Бургас не искаше да развива летището, Константин Бачийски със свои персонални средства нае компания , която да изготви документите за лицензирането летището макар, че плана е общински и единственото условия, което делеше Равнец от лицензиране беше съществуването на тази ограда.

Назад във времето общинската администрация в Бургас на три пъти направи стъпки към заличаване на летателните качества на пистите, с цел да отнеме по този метод най-голямото преимущество на Равнец, т.е. опцията там да има летище за обслужване на карго полети, което да бъде най-ценния актив на бъдещата индустриална зона със статут на свободна безмитна зона с потенциал от 8000 работни места .

„ Вече на всички би трябвало да е ясно, че визията на досегашното ръководство на Бургас е да покрие летището Равнец с фотоволтациици, които ще носят облага единствено на един вложител, вместо добавената стойност да отива в домовете на 8000 фамилии. Видно е че на управлението на общината липсва предвидливост. Единствената причина поради, която да се кандидатирах за кмет беше с цел да не се постанова да се боря всекидневно с тази безумна икономическа политика на Община Бургас, която принуждава младежите да напущат нашия град. Ни не се отхвърляме и ще продължим да се борим с цел да съживим Бургас “ , разяснява Константин Бачийски.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР