210 участници от 10 държави се регистрираха предварително за маратона

...
210 участници от 10 държави се регистрираха предварително за маратона
Коментари Харесай

1000 лв. награда за най-бързия плувец на Галата-Варна | 210 участници от 10 държави са се записали до момента

210 участници от 10 страни се записаха авансово за маратона Галата – Варна на 7 август. 48 часа преди затваряне на онлайн платформата в стартовия лист имаше представители на Белгия, Холандия, Англия, Германия, Дания, Турция, Русия, Украйна, Сингапур и България. Това стана ясно по време на конференция, която се организира в Юнашкия салон.

Регистрацията завършва в 17 ч на 4 август.

Сборният пункт - Рибарско пристанище „ Карантината ”, отваря в 6,30 ч. на 7 август, а потвърждаването на регистрацията е до 9,00 ч. Стартът ще бъде даден в 9,30 ч след обстоен инструктаж.

Победителите в 82-ото издание на интернационалния плувен маратон Галата – Варна ще си разпределят награден фонд от 6800 лева

Организатори на маратона са Военноморски сили на Република България, община Варна и ПСК „ Черно море “. Председател на Организационния комитет е кметът на Варна Иван Портних.

Победителите – мъж и жена получават парични награди от по: I място – 1000 лева.; ІІ място – 700 лева.; ІІІ място – 500 лева.; ІV място – 400 лева.; V място – 300 лева.; VІ място – 200 лева

С парични награди се отличават и най-добре показали се: варненец, мъж и жена – по 100 лева 200 лева е бонусът за плувец с увреждания, толкоз получава и плувецът, записал най-вече участия в маратона.

Награда ще има и от фамилията на великана на българското маратонско плуване Добри Динев.

Финалът е на плаж Буните (Буна 2), където ще се организира и церемонията по награждаване от 12,00 ч.

„ Маратонът Галата – Варна е необикновено предизвикателство! Моето присъединяване се трансформира в обред – тази година ще плавам за единайсти път. Идеята, че би трябвало да преплувам Галата – Варна, ме държи фокусиран през годината, като подкрепям тежестта си повече или по-малко под надзор. Намалявам захарите и пребивавам здравословно. Отличен мотиватор е! Всеки има своя причина да преплува Галата – Варна, само че това е най-старата варненска традиция и всеки, който може, би трябвало да преплува маратона най-малко един път. Пригответе се! Хванете вълната! ”, разяснява по време на конференцията ръководителят на УС на клуба уредник ПСК „ Черно море ” – Филип Ромбаут.

Ден по-рано, на 6 август е 6-ото издание на плувния празник 1000 х 1000. Събитието, което няма спортен темперамент, ще се организира на Южния плаж (до ресторант „ Мистър Баба ”) във Варна. Идеята за преплуването е на ръководителя на УС на плувния първенец на България ПСК „ Черно море “ Филип Ромбаут.

Записването започва на място в 8,30 ч и ще продължи до 10 ч.

В 10,15 ще бъде даден стартът.

В незабравимо прекарване за участниците дава обещание да трансформира плувния празник 1000 х 1000 генералният спонсор на събитието – фондация Lucky Hunt. Тази година шоу акцентът, вплетен в програмата, ще бъде още по-атрактивен. Участници и фенове ще се потопят в магията на латино пристрастеностите, наслаждавайки се на първенците от КСТ " Денс Моушън Варна " - Полина Кимова и Велизар Георгиев и техните млади ученици.

Веднага след преплуването на дистанцията международният първенец по майсторене на неустоими деликатеси от тесто, най-титулованият занаятчия на пици – Анатоли Колев, ще сюрпризира гостите с дегустация на пица Маргарита.

„ Миналата година над 400 души участваха в 1000 х 1000, тъй че постепенно, само че несъмнено всяко лято се приближаваме към задачата – 1000 души да преплуват 1000 м във вътрешността в морето. От тях 250 бяха деца под 12 година! На 6 август носете своята усмивка и елате да се присъедините към нас. Заедно с Lucky Hunt Projects и доста други компании това събитие ще бъде същински празник с доста атрактивни награди за участниците! ”, дава обещание генераторът на концепцията Филип Ромбаут. И подчертава, че фондация Lucky Hunt, чийто създател и основен мотор Светлана Хънт, към този момент години наред не се концентрира само върху бездомните животни, а се обръща и към децата.

„ Когато вляза да плавам, виждам до мен и деца на 8 година, и хора на 70 година, които на драго сърце плуват в морето. Вярвам, че и тази година ще е по този начин, а хубавите страсти са обезпечени ”, сподели още Ромбаут.
Плувният празник 1000 х 1000 се провежда с изключителното подпомагане на концесионера на плажната линия „ Лазурен бряг 91 “.

В края на програмата е най-атрактивният детайл - тегленето на лотария с номерата на всички участници, която ще раздаде десетки фантастични награди!

По време на конференцията началникът на щаба на Военноморски сили кап. I сан Камен Кукуров, който е основен арбитър на маратона по море, благодари на Военноморски сили, Гранична полиция, Морска администрация, ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ” и БЧК, че обезпечават сигурността на маратона.

„ Маратонът е сполучлив, когато финишират толкоз участници, колкото са стартирали ”, разяснява кап. Кукуров.

Благодаря на всички, които вземат участие в организацията на събитията – тя е многопластова и е извънредно виновен ангажимент! Пожелавам и тази година безпроблемно протичане на деянията и щастливи участници!, съобщи основният арбитър на маратона Вили Цеков.

Шефът на общинската дирекция „ Спорт “ Кристиян Димитров бе безапелационен, че взаимно – Военноморски сили, ПСК „ Черно море ” и Община Варна, обезпечават съвършена организация на маратона Галата – Варна и плувния празник 1000 х 1000, който се трансформира в пракрасна традиция.

Кап. Валентин Енчев, шеф на Морска администрация, съобщи, че по време на Плувен уикенд 2022 година трафикът на кораби ще бъде затворен с оглед подсигуряване цялостната сигурност на участниците.

Бояна Кирчева, рекламно лице на Плувен уикенд 2022, първенец на България по плуване с тима на ПСК „ Черно море ” показа, че е взела участие и в маратона, и в 1000 х 1000 и ги назова фантастична страст.

„ Това лято мотото на плувния уикенд е „ Хвани вълната! ”. Приветствам всички подрастващи да се включат със фамилиите си в този необикновен празник, който следва във Варна. Емоцията е незабравима! ”, добави Бояна.

Надежда Парушева, дълготраен уредник на маратона, изрази задоволството си, че и тази година организацията е безупречна. И благодари на Пристанище Варна, Фолтски боеприпас и Пристанищна инфраструктура, че са се включили към събитията и подсигуряват доста награди за участниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР