210 тона опасни отпадъци са били загробени в силажни ями

...
210 тона опасни отпадъци са били загробени в силажни ями
Коментари Харесай

210 тона е загробеният опасен боклук в с. Рупци и не подлежи на рециклиране, установили разследващите

210 тона рискови боклуци са били загробени в силажни ями в село Рупци край и не подлежат на следващо преработване. Това е открито при следствието по случая, заяви прокуратурата.
Отпадъците са били предадени за предпазване от сдружение от групата „ Монбат “ на друго комерсиално сдружение, което не има нужните съоръжения за оползотворяване на рисковите боклуци и те са били заровени в землището на Рупци, осведомят от прокуратурата.

Предприетите дейности по следствието са в границите на формираното досъдебно произвеждане от Специализираната прокуратура за проведена незаконна група, основана с користна цел, с присъединяване на длъжностни лица, по което привлечени като обвинени са, някогашния зам.-министър на околната среда и водите, и други длъжностни лица от разнообразни търговски сдружения, съобщи БГНЕС.
 100 тона загробени пестициди открити в някогашни ТКЗС-та 100 тона загробени пестициди открити в някогашни ТКЗС-та
100 тона пестициди, огромна част от тях загробени, са открити при инспекции за погрешно съхранявани препарати за растителна отбрана (ПРЗ...

Снимки: Прокуратура на Република България
През юли 2020 година в границите на същото досъдебно произвеждане стотици тонове рисков боклук бе открит и изровен и край Червен бряг, напомнят от прокуратурата.
Действията по следствието не престават. Предстои да се извърши спомагателен оглед на площадки и пространства, ситуирани и в индустриалната зона в гр. Плевен, в които също са открити големи количества, предмет на следствие по същото дело.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР