210 хил. чужденци се очаква да посетят ски центровете ни

...
210 хил. чужденци се очаква да посетят ски центровете ни
Коментари Харесай

Зимните ни курорти очакват 210 000 чуждестранни туристи

210 хиляди чужденци се чака да посетят ски центровете ни през идващия зимен сезон. Това предвижда ръководителят на Институт по туризъм към УНИБИТ Румен Драганов пред " Монитор ".

По думите му също така за ски и сноуборд курортите ще бъдат посетени и от още 280 хиляди българи. „ Около половината от чужденците, пристигнали за ски у нас, ще отседнат в Банско “, предвижда още специалистът.

Според него особено за зимния туризъм се чакат най-вече визити с изключение на от прилежащите ни страни и от Англия, Германия и Русия. По дребни групи ще има от Израел и от по-далечни страни като Южна Африка и Австралия.

Най-дълго в ски курортите ни нормално отсядат англичаните. Средният им престой е към 7 дни. Най-малко - по 2-3 дни стоят гърците и жителите на Република Македония.

„ В най-скъпи хотели се настаняват британците, германците, руснаците. Чартърните полети с туристите идващи в зимните ни курорти нормално стартират от 19 декември. Основните визити са свързани с посрещане на Коледа и Нова година и ваканцията при започване на януари. След това има пик при студентската почивка през февруари, когато има и съчетаване с разнообразни интернационалните прояви и главно надпревари по ски спортове в нашите зимни курорти. Зимният сезон продължава до първата седмица на април ", сподели Драганов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР