210 фехтовачи от 39 държави ще се борят на 8

...
210 фехтовачи от 39 държави ще се борят на 8
Коментари Харесай

210 фехтовачи от 39 държави идват в Пловдив за “Аспарухов меч“

210 фехтовачи от 39 страни ще се борят на 8 и 9 февруари за призовите места в шампионата “Аспарухов меч “, годен за Световната купа на сабя до 20 години при мъжете и при дамите. Надпреварата ще се организира в Пловдив, в комплекс С.И.Л.А. и е проведена от Българска федерация по фехтовка, Министерство на младежта и спорта и Български състезателен тотализатор.
Мъжете ще излязат на пътеките в комплекс С.И.Л.А. в събота, като боевете в групите стартират в 9:30 часа, а директните елиминации – в 11:30 часа. За присъединяване са записани 111 сабльори от 23 страни, измежду които са и 17-годишният Тодор Стойчев (носител на комплексната Европейска купа за кадети за сезон 2019/2020 година).
На интернационалната сцена се връща и Галин Генов, който е 28-ми в ранглистата за Световната купа. През предходната година той завоюва бронзов орден на Европейското състезание за младежи във Фоджа (Италия), само че по-късно се контузи. България ще бъде показана от още 14 млади състезатели, които ще натрупат скъп опит в шампионата от най-голям клас. Състезанието при мъжете се обрисува в действителност оспорвано, защото две от водещите народи във фехтовката - Италия и Съединени американски щати - идват в Пловдив с доста мощни тимове с по няколко сабльори от първата двайсетица на Световната купа.

Големите очаквания на страната ни за орден са свързани с боевете в неделя, когато е конкуренцията при дамите. 18-годишната Йоана Илиева е втора във краткотрайното класиране за Световната купа за дами до 20 години, а предходната година завоюва трофея. Представянето й и през 2020 е чудесно и има цялостни шансове да повтори триумфа си. Освен нея в комплекс С.И.Л.А. ще вземат участие лидерката в ранглистата за Семеен кодекс Бенедета Тарико от Италия и №4 в ранглистата Наталия Ботело от Мексико. В надпреварата ще се включат още 13 девойки от България, някои от които ще запишат дебют в старт за Световната купа. Боевете на дамите в групите стартират в неделя в 9:30 часа, а елиминациите са планувани за 11:30. Входът за надпреварата е свободен.

Програма на шампионата:

Събота, 8 февруари – мъже, самостоятелно
9:00 ч – публично повикване на състезателите
9:30 ч – срещи в групите
11:30 ч – директни елиминации

Неделя, 9 февруари – дами, самостоятелно
9:00 ч – публично повикване на състезателите
9:30 ч – срещи в групите
11:30 ч – директни елиминации

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР