210 български туристи за малко да останат без подслон в

...
210 български туристи за малко да останат без подслон в
Коментари Харесай

Министър Ангелкова спаси почивката на 210 български туристи

210 български туристи за малко да останат без заслон в Черноморец. Казусът стигна до министъра на туризма Николина Ангелкова, която дойде персонално на място. В следобедните часове през днешния ден тя е била известена по телефона от ръководителка на групата, че в хотел „ Мурите бийч “ в града отхвърлят настаняване на танцьори, пристигнали за присъединяване във фестивал, оповестиха от Министерството на туризма, оповестява bTV.

Причината съгласно управлението на хотела била, че туроператорът „ Еврогрейд “ ООД - провел престоя, не бил заплатил остарели отговорности към тях.

Министър Ангелкова е уведомила за проблема ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов и е отпътувала за Черноморец. Към хотела е поел и екип инспектори от Главна дирекция „ Туристическа политика “ на министерството. На място дошъл и Константин Райков, член на Комисията за отбрана на потребителите.

Спешната инспекция посочила, че туроператорът има застраховка, удостоверението му в Националния туристически указател е от 2005 година Хотелът дава отговор на условията, откри инспекцията на специалистите.

След извършените на място договаряния хотелиерът настани групата туристи, без значение от старите отговорности на туроператора, и ще си търси по правосъден ред невъзстановените средства.

„ Хората не трябва да стават заложници на частно-правен спор “, безапелационна бе министър Ангелкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР