21 загинали и 106 спасени заложници. Такава е равносметката след

...
21 загинали и 106 спасени заложници. Такава е равносметката след
Коментари Харесай

21 загинали и 106 спасени след заложническата драма в Сомалия

21 починали и 106 избавени заложници. Такава е равносметката след края на траялата 30 часа заложническа драма в хотел " Хаят " в сомалийската столица Могадишу, заяви BBC. 

Припомняме, че бойци от свързаната с " Ал Кайда " сомалийска терористична формация " Ал Шабааб " щурмуваха хотела, откакто на входа на сградата се взривиха две коли с експлозиви.

Обсадата на хотела от страна на правоохранителните органи и сомалийските специфични сили продължи до неделя вечерта.

По непотвърдени данни на локални публицисти интервенцията по освобождението на хотела е включвала удари с безпилотни самолети по елементи от постройката и нахлуване на подготвени от Съединени американски щати и Турция сомалийски специфични сили.

По последни данни на медиите постройката на хотела е освободена от бойците и те са били премахнати, само че публична информация от управляващите за това, както и за броя на жертвите, все още не е оповестена.

Хотел " Хаят " е описван като известно място за срещи на чиновниците на федералното държавно управление.

Нападението в петък бележи първото в столицата осъществено от групировката, откогато новият президент на Сомалия Хасан Шейх Мохамуд беше определен през май.

Хотели и заведения за хранене са били чести цели, само че Могадишу претърпя най-смъртоносната си офанзива през октомври 2017 година, когато повече от 500 души бяха убити, когато камион, цялостен с експлозиви, беше взривен на едно от най-оживените кръстовища в града. Никоя група не пое отговорност, само че всички индикации сочат, че Ал Шабаб е виновен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР