21 септември е Денят на европейското сътрудничество и всяка година

...
21 септември е Денят на европейското сътрудничество и всяка година
Коментари Харесай

Ден на европейското сътрудничество – Ден на отворени врати в Кюстендил

21 септември е Денят на европейското съдействие и всяка година повече от 100 стратегии на Interreg провеждат локални събития към тази дата. Освен това 2022 година е Европейска година на младежта. И по този начин, през 2022 година честванията са с обща тематика: „ Младите за съдействие “.

По този мотив Interreg – ИПППрограмата за трансгранично България-Северна Македония провежда “Ден на отворени порти ”в офиса на Съвместния секретариат в Кюстендил.

Всички искащи имаха опция да се срещнат с дейностите на Програмата, сполучливите планове в тяхната среда, главните правила на трансграничното съдействие и европейските полезности.

Първи посетители на Деня на отворените порти бяха възпитаници от 11-ти и 12-ти клас от Езиковата гимназия „ Доктор Петър Берон ” в Кюстендил.Младите хора се срещнаха с работата на Програмата, разгледаха фотографии от Фото конкурс, извършен в предходно издание на Деня на европейското съдействие и участваха в интерактивната игра-викторина, като спечелилите получиха награди
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР