21 секунди разлика във валидността на тол картата на тежкотоварен

...
21 секунди разлика във валидността на тол картата на тежкотоварен
Коментари Харесай

21 секунди разлика донесоха глоба от 750 лева на превозвач от Русе

21 секунди разлика във валидността на тол картата на тежкотоварен камион и засичането му от тол камера донесоха санкция от 750 лева на транспортьор от Русе

За неуместния случай сигнализира Елка Недкова пред. Жената е възмутена от следващата бъркотия в тол системата.

Камионът е платил таксата в 17:34 часа, като от банката излиза доказано заплащане на сумата в 17:34 часа. Шофьорът потегля по маршрута си, само че на Дунав мост е спрян, защото излиза наяве, че дължи обезщетителна санкция от 750 лева Причината – валидността на маршрутната карта е почнала да тече от 17:37 часа, а 21 секунди по-рано, в 17:36:39 часа, камионът е засечен от камера. Той не може да продължи по направлението си, до момента в който не заплати въпросните 750 лева

Документите удостоверяват, че има заплащане в 17:34, само че маршрутната карта фактически е задействана три минути по-късно. Елка Недкова няма пояснение на какво се дължи това, защото нормално валидирането става в часа, в който е осъществено заплащането на тол таксата за маршрута. Но даже и с тази разлика, за нея е неуместно да се начисляват 750 лева за прекосяване през камерата 21 секунди по-рано.

От централата на БГ тол в София са обяснили, че фотографията и часът на нея са настоящи и би трябвало да заплати тези пари за въпросните 21 секунди разлика. Никой обаче не може да отговори за какво има разминаване сред заплащането и активирането.

„ Това към този момент е непостижимо за транспортните компании, просто най-после ще ни принудят да се откажем. На Дунав мост е цялостно с камиони, които са спрени точно поради някакви санкции “, съобщи Недкова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР