21 проекта ще получат пари по новата програма на Министерството

...
21 проекта ще получат пари по новата програма на Министерството
Коментари Харесай

Над 20 проекта ще получат пари по нова програма за маркетингови дейности за туристически услуги

21 плана ще получат пари по новата стратегия на Министерството на туризма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в Черноморските общини. На публична гала представителите на всички утвърдени общини подписаха договорите си за даване на финансовата помощ.

Такова публично-частно партньорство се ползва сполучливо в доста други страни и от дълго време имаше предпочитание от страна на бизнеса за смяна в метода на консумиране на държавните средства за реклама на туристическите услуги, сподели министърът на туризма Зарица Динкова:

" Смятам, че е един доста добър образец за децентрализация - по какъв начин тъкмо да работят взаимно страната, общините и бизнесът. С тази стъпка махнахме и медиаторите от метода, по който се изразходват държавните средства за маркетинг и реклама. Това е в линия с рекомендация номер 6 в отчета на Европейската комисия, годишния, за повече бистрота и по-добра успеваемост на метода, по който се изразходват тези държавни средства ".

Кметът на община Девня Свилен Шитов уточни, че това е добра опция за дребните общини да се популяризират:

" На наша територия е един от дребното музеи на Балканския полуостров - става въпрос за Музея на мозайките. Надявам се, че посредством програмата и плана, който в този момент подписахме, ще се разпространява. Проектът дава опция за взаимна работа с туроператори. Основно се показва в разнообразни рекламни действия ".

Има интерес програмата да продължи и през идната година като в нея се включат общини от вътрешността на страната. Вече тематиката се разисква с представителите на общините, сподели министър Динкова:

" Искаме това да се случи дейно, да са също по този начин сполучливи пилотните планове навътре в страната. Затова не желаеме да вършим непосредствено прекопирване на черноморската стратегия. Искаме да обсъдим по какъв метод най-добре бихме могли да пристъпим към промяната и във вътрешността ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР