21 % от учителите в образователните институции са заявили желанието

...
21 % от учителите в образователните институции са заявили желанието
Коментари Харесай

21% от учителите желаят да се ваксинират

21 % от учителите в просветителните институции са декларирали желанието си да се имунизират към сегашния миг. Ще продължи записването, до момента в който тече имунизацията на втората група по проекта. Приоритетно ще бъдат имунизиран и непедагогическият личен състав в просветителните институции. Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния действен щаб, съобщи БГНЕС.

Темите на диалога бяха противоепидемичните ограничения в учебните заведения и идната имунизационна акция на педагогическия и непедагогическия личен състав. Анализът на противоепидемичните ограничения продължава и към момента е рано да се вземат дефинитивни решения.

Предстои всеобщо тестване на работещите в просветителната сфера. Министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев оповестиха, че темповете на имунизация у нас съответстват с тези в Германия, съпоставени на база брой сложени ваксини на глава от популацията.

На срещата сред двамата министри стана ясно, че страната ще заплаща по 10 лв. за всяка доза от двустепенните ваксини против COVRD-19, които ще бъдат поставяни. На нея участваха и заместник-министрите на опазването на здравето доктор Бойко Пенков, Жени Начева, както и управлението на Българския лекарски съюз.

Парите ще се изплащат на персоналните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните имунизационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Средствата ще бъдат обезпечени от Държавния бюджет.

Заплащането ще става след вписването на имунизацията в електронен указател. /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР