21 от 25 банки, опериращи у нас, са инвестирали в

...
21 от 25 банки, опериращи у нас, са инвестирали в
Коментари Харесай

21 банки дават пари за реклама у нас, ПИБ и ОББ инвестирали най-много през 2018 г.

21 от 25 банки, опериращи у нас, са вложили в реклама предходната година, излиза наяве от разбор на Нилсен Адмосфер България. Един от главните заключения в него е, че интензитетът, с който банките споделят със своите евентуални клиенти, не е директно симетричен на активите, с които разполагат. Агенцията прави заключенията си въз основа на  брутни рекламни бюджети, изчислени по формалните цени на медиите  и засяга в изследването си основно рекламата в телевизия и печатни медии, защото разполага за тях с цялостни данни от предходната година.

Поставената от Българска народна банка преди всичко по размер на активите УНИКРЕДИТ БУЛБАНК се подрежда едвам на трето място по размер на вложенията в телевизионна реклама и реклама в печатни медии, показват създателите на проучването. На първо и второ място по този индикатор са надлежно ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА и ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА, всяка от които, съгласно данните на Българска народна банка, има активи на близо два пъти по-малка стойност от УНИКРЕДИТ БУЛБАНК. В същото време, двадесет и втората по класацията на Българска народна банка - БНП ПАРИБА ПЪРСЪНЪЛ ФАЙНЕНС, притежаваща тринадесет пъти по-малко активи от петата по ред, ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ, е вложила в реклама два пъти повече средства от нея - почти толкоз, колкото е вложила поставената на шесто място РАЙФАЙЗЕНБАНК БЪЛГАРИЯ.  Прави усещане, че 4 банки въобще не са вложили средства в реклама предходната година, съгласно данните на Нилсен Адмосфер България. Това са Ситибанк Европа Клон България, Инг банк Н.В.- Клон София, Тексим Банк иТе-Дже Зираат Банкасъ-Клон София

В таблицата, която следва, можете да видите по-подробна информация за рекламните интензивности на банките у нас през миналата 2018 година.
2.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР