21 от 22 условия по първото плащане от Плана за

...
21 от 22 условия по първото плащане от Плана за
Коментари Харесай

България е изпълнила 21 от 22 условия за първото плащане по Плана за възстановяване

21 от 22 условия по първото заплащане от Плана за възобновяване са изпълнени, текат официални процедури по завършване преди да бъдат пратени в Европейска комисия. Последният знак – план за рационализация на Министерство на вътрешните работи, така наречен ТЕТР система, не беше изпълнено от постоянното държавно управление. В последното си съвещание, те го разпореждат на „ Информационно обслужване ”, което Европейска комисия смята, че е неприемливо . Вътрешният министър Демерджиев пое ангажимент още веднъж това да се разпореди на Министерство на вътрешните работи. Това разгласи вицепремиерът Атанас Пеканов.
 

" Без значение от предисторията, виновното държание изисква значимите задължения , които сме поели пред европейските институции, да бъдат уважавани ", съобщи вицепремиерът.
 
Целта е да получим парите тази есен, тъй като са нужни на бюджета. Министерство на вътрешните работи ще работи старателно публичната поръчка да докара до избирането на реализатор, откакто сме спазили всичките европейски процедури, посочи още Пеканов.

Вътрешният министър Иван Демерджиев посочи, че планът е за информационна система, която би трябвало да обезпечи надеждна и сигурна връзка в системата в Министерство на вътрешните работи. " Но за нас трябваше да обезпечи надеждна и сигурна връзка сред системата на Министерство на вътрешните работи и системата на Министерството на защитата. Така плануваната система по техническо естество обаче не дава отговор на актуалните характерности. Това е остаряла технология, която можеше да бъде избегната да бъде включена в Плана за възобновяване ". Стана ясно, че постоянното държавно управление на Кирил Петков е върнало плана в Плана за възобновяване, откакто е било отпаднало при последната преправка на проекта от втория длъжностен кабинет на Стефан Янев, заради сложността и техническите несъответствия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР