21 октомври е важен ден в културния календар на столицата.

...
21 октомври е важен ден в културния календар на столицата.
Коментари Харесай

Световният хит Летящия Бах за първи път в България

21 октомври е значим ден в културния календар на столицата. Тогава в зала 1 на НДК ще можем да се насладим на Red Bull Flying Bach, едно от най-интригуващите музикално-танцови представления през последните години. От 2010 насам големият екип на Flying Steps обикаля континентите с един театър, изпращан с аплодисменти, без значение дали се играе пред публика в Азия или в Европа.

Шоуто е обиколило над 30 страни, и доближава до над половин милион фенове. Отзвукът е постоянно еднакъв - заразителна сила и изключителна зрелищност на хореографията.

Red Bull Flying Bach съставлява първото претворяване на цикъла прелюдии и фуги за пиано на Йохан Себастиан Бах - Добре темперирано пиано, в мултимедийна танцова приказност, която среща и слива в едно класическа музика, брейкденс и голям брой други форми на актуалния танц. Изключителна в тази ситуация е симбиозата сред творбите на Бах и танцьорите на сцената, които работят с увереността на театрални артисти и техническата точност на олимпийски спортисти.

Основни мотори на този величествен план са немският оперен режисьор Кристоф Хагел, световноизвестният хореограф Юи Кавагучи и берлинските брейкденс танцьори и четирикратни международни първенци Flying Steps, ръководени от именития Вартан Басил.

Особен акцент на 21 октомври в зала 1 на НДК ще бъде и присъединяване на младата балерина Виргиниа Томаркио. Тя е част от огромния балет към Римската опера, само че не страни и от други танцови и музикални планове. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР