21 общински съветници гласуваха против отдаване на терен от 7.3

...
21 общински съветници гласуваха против отдаване на терен от 7.3
Коментари Харесай

Отрязаха УМБАЛ Пълмед от паркинг – подарък

21 общински съветници гласоподаваха срещу отдаване на терен от 7.3 дка за паркинг за 10 години на бул. Пещерско шосе до частната МБАЛ Пълмед на доктор Михаил Тиков.

20 бяха за, а 4 се въздържаха.

Така две години по-късно предлагането на кмета Здравко Димитров за краткотраен открит паркинг още веднъж не мина.

Според предлагането на кмета началната цена на търга бе 2200 лв., стъпката в явното наддаване е 200 лв., а 50 000 лв. без Данък добавена стойност трябваше да е депозитът за присъединяване.

Инвестиционни планове бяха подали от Булфарма ООД, РЗИ и УМБАЛ Свети Георги.

Преди 2 години направих предложение този паркинг да бъде стопанисван от общината, която да вложи 150 000 лв. и да печели от него. Предложението ми потъна в небитието. Сега виждаме, че идва предложение паркингът да бъде подарен на едни човек против сумата от 2-3 хиляди лв., а той да печели месечно 20 000 лв.. Това е неприемливо, сподели Георги величков от Ние, жителите.

Зам.-председателят на ОбС  Димчо Петров от Вътрешна македонска революционна организация изясни, че живее на Пещерско шосе покрай съответното място и няма да поддържа тази точка.

Преди 2 години с моите съседи събирахме подписи и направихме по този начин, че тази точка да не влезе в дневния ред на сесията. В момента също има паркоместа на Пещерско шосе в съответната болница, само че стоят празни. Хората не желаят да паркират там, тъй като е извънредно скъпо, сподели той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР