21 нарушения на шофьорите на товарни автомобили и автобуси са

...
21 нарушения на шофьорите на товарни автомобили и автобуси са
Коментари Харесай

След мащабна акция в Монтана: Двама шофьори на камиони останаха без книжки заради нарушения

21 нарушавания на водачите на товарни коли и рейсове са засекли пътните служители на реда в област Монтана единствено за седмица. Двама водачи са останали и без книжки, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. От 18 до 24 февруари на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - Тиспол е извършена интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете.
При акцията в район Монтана катаджиите са направили инспекции на 68 товарни автомобила и 19 рейса и са открили 20 нарушавания пpи камионите и 1 - при рейсовете. Служителите на Министерство на вътрешните работи са лишили 2 свидетелства за ръководство на водачи на товарни коли поради неплатени санкции. Връчен е един електронен фиш на лидер на товарен автомобил и един на водач на рейс. За неизползване на защитни колани са санкционирани 5 водачи на камиони и един на рейс. Четирима от водачите на товарни МПС са глобени за нередовни документи, двама - за механически неизправности и един - за нередовни документи на транспортното средство.
При инспекциите на товарни коли са открити още 11 други нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Операциите за надзор над товарните коли и рейсовете имат за цел да се обърне внимание на водачите, че последствията и броят на починалите и ранените при пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на тежки машини и рейсове са доста по-големи спрямо другите тежки ПТП, означиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР