21 лица са задържани за 72 часа в рамките на

...
21 лица са задържани за 72 часа в рамките на
Коментари Харесай

Прокуратурата с блицакция срещу педофили - арестува 21 мъже |

21 лица са арестувани за 72 часа в границите на профилирана интервенция, по време на която е разрушена мрежа от педофили, оповестиха от Софийска районна прокуратура на брифинг.

16 души са задържани в София, а други 5 - в други области. На всички арестувани е повдигнато обвиняване.

Издирват се още четирима души, като един от тях е напуснал България.

Мрежата е разрушена по време на профилирана акция на 14 март, като прокурорите са работили със записи от така наречен група " ловци на педофили ", изясни прокурор Невена Зартова от Софийската районна прокуратура. 

От прокуратурата оповестиха, че " ловците " работят от края на 2020 година Младежи се показват за малолетни девойки и момчета в разнообразни уеб сайтове за запознанства в интернет и си уговарят среща с мъже. Възрастните си мислели, че срещата ще е с малолетни, само че на уговореното място отивали " ловците ", като правели записи на всички срещи. 

Благодарение на тези записи са открити членовете на мрежата от педофили и през вчерашния ден са задържани. Най-възрастният от тях е на 76-годишна възраст, а най-младият - на 22 години. Петима от задържаните са осъждани за блудничество, държане на оръжие, произшествия и други, сподели началникът на отдел „ Разследване “ при Столична дирекция на вътрешните работи комисар Стойно Цветков.

Извършени са над 30 претърсвания на адреси и коли. Намерени са и опиати. Извършени са 12 обиска на лица, конфискувани са телефони, компютри, бележници и карти. 

В края на октомври предходната година, откакто 52-годишен мъж подал сигнал за породена телесна щета. 

От полицията прецизираха тогава пред OFFNews, че не могат да кажат дали мъжът, подал тъжба, е регистриран като педофил. " Докато следствието не завърши, такава информация не може да бъде дадена. Ако има данни, които могат да бъдат разгласени, ще бъдете известени за тях ", споделиха още от Министерство на вътрешните работи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР