21-годишният Уруш Е. е заподозреният за кървавата баня в Сърбия

...
21-годишният Уруш Е. е заподозреният за кървавата баня в Сърбия
Коментари Харесай

Българин в Белград: Сърбите коментират, че кървавите бани са част от западната цивилизация

21-годишният Уруш Е. е обвиненият за кървавата баня в Сърбия нощес, при която осем души бяха убити, а 13 ранени. След сдърпване той се прибрал у дома, взел калашников и стрелял по група от хора. Имало е два стрелби - едната в двора на учебно заведение, след което бяга и по-късно стреля слепешката в друго близко село в покрайнините на Младеновац. След стрелбата той избягал от мястото на престъплението с Мерцедес. 



Това, което би трябвало да се спомене е, че бащата на въпросния Уруш е военно лице и това е фактор, който би трябвало да се разбере - че тук в Сърбия наскоро е имало война и държането на оръжие измежду популацията е най-високо в Европа. В Сърбия се падат към 39 хладни оръжия на всеки 100 индивида, разяснява пред Нова тв българинът Веселин Бончев, който живее в Белград. 



Имайки предивд че можем да интерпретираме снощните събития като реакзция на първия случай отпреди три дни, може да кажем, че това е гнет, макар че още веднъж става дума за млада момче и не можем да знаем доколко то е устойчиво и плануван ли е акта, разяснява той.

Живея на улицата, където се намира учебното заведение, където преди дни бяха убити девет души. Беше цялостно с полиция, описа той.

Хората в Сърбия приказват, че преди години е имало по-добър надзор, вземани са по-добри ограничения, за звена, които се занимават с сериозни обстановки. Колегите ми разясниха, че учебното заведение, в което стана стрелбата преди дни се намира в по-заможен квартал, децата са по-заможни, по-добре облечени. Един сътрудник сподели, че това е като част от западната цивилизация, тъй като това е закононарушение като тези, които следим в Съединени американски щати - момче от положително семейство внезапно прави всеобща пукотевица в учебно заведение. Тук не става дума за икономическо закононарушение, разяснява българинът. 

Не знам дали в тази ситуация можеда се приказва за някакъв вид " мода ". Но Сърбия във всеки случай е по-особена, тъй като както към този момент подчертах, в случай че в България на 100 индивида се падат 8 оръжия, то в Сърбия тази цифра е 39, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР