21-годишният помориец Костадин Стоименов, който е обвинен за грабеж в

...
21-годишният помориец Костадин Стоименов, който е обвинен за грабеж в
Коментари Харесай

Лоши новини за корифея на кражбите Костадин, задигнал ценности за 40 бона от рускиня в Поморие

21-годишният помориец Костадин Стоименов, който е упрекнат за обир в извънредно огромни размери – на диаманти, злато и сребро на стойност над 35 хиляди лв., остава зад решетките. Това съобщи " Флагман ".

Районният съд отхвърли жалбата на младежа за промяна на мярката за неотклонение с претекст, че Костадин има предходни престъпни изяви, а и има опция да се укрие още веднъж, защото се води на адрес, на който живее с дядо си.

Неговите другари, с които дружно обрали жилището на рускинята Светлана Шматлак, подали свидетелства, в които ясно акцентират, че Костадин е основният воин в домовата кражба.

„ Не следва да се има вяра на тези две момчета, защото те също са участници в закононарушението и се натопяват един различен. Костадин ми сподели, че той е откраднал единствено един тв приемник, а не описаните в листата неща. Не е редно единствено той да бъде арестуван, а другите да са в по-благоприятна позиция”, уточни бранителят на помориеца юрист Митева.

Според прокуратурата в лицето на Георги Чинев обаче младежът има престъпно минало, дълготраен противоправен поведенчески модел и незаконни привички, с което вероятността да извърши нови закононарушения е още по-голяма.

„ Не се признавам за отговорен. Не съм откраднал тези диаманти. Не съм знаел какво има в тези жилища. Не използвам наркотични субстанции. Живея при дядо ми. Полицаите не ме откриха на адреса, тъй като тогава работех във Варна, с цел да оказвам помощ на дядо. Зимата не работя нищо”, по този начин отговаряше Костадин на въпросите на съдията.

След като произнесена мярката му „ задържане под стража”, 21-годишният помориец се разплака и през сълзи се обърна към майка си, която също бе в залата: „ Обичам те, апелирам те донеси ми дрехи”.


Майката на Костадин (вляво) беседва със бранителят му. Тя съобщи на всеослушание, че синът й е " попаднал в неприятна компания, тъй като всички там са наркомани "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР