21-годишният модел със синдром на Даун Ели Голдщайн стана собственик

...
21-годишният модел със синдром на Даун Ели Голдщайн стана собственик
Коментари Харесай

„Лекарите предложиха да се откажат от мен: как момиче със синдром на Даун влезе в Gucci

21-годишният модел със синдром на Даун Ели Голдщайн стана притежател на имение в Есекс (Англия), което завоюва с помощта на фешън ревюта и фотоси за корицата на Vogue през май тази година.

Ели е първият модел със синдром на Даун в историята на модата, който взе участие в огромни интернационалните акции. Да, Gucci я нае за тяхната реклама „ Unconventional Beauty “, която я сложи на корицата на италианския Vogue 2020, написа Daily Mail.

Началото на виталния път на момичето обаче беше мъчно. Веднага след раждането й лекарите предложили на родителите й да я дадат в болничното заведение, защото твърдяли, че в никакъв случай няма да върви и да приказва.

Раждането на дете със синдром на Даун било същински потрес за Ивон и Марк Голдщайн, защото пренаталните проби не разкрили никакви генетични аномалии. Въпреки рекомендациите на лекарите, те не се отказали от щерка си и имали твърдото желание да създадат живота й оптимално удобен.
   View this post on Instagram   

Когато момиченцето било на пет месеца, в лондонската болница Great Ormond Street, то претърпява интервенция за затваряне на дупките в сърцето й, с които се раждат половината деца, родени с заболяването на Даун. Процесът траял 10 часа, само че лекарите не били сигурни, че бебето ще оцелее.

„ Никога няма да не помни чувството, че кръвта се оттича от тялото ми, когато трябваше да подпиша формулярите за единодушие, знаейки, че рисковете за живота на Ели са доста огромни, само че още по-големи, в случай че тя не се подложи на интервенция “, спомня си майката Ивон със сълзи на очи.

Бебето прекарва 10 дни в реанимация и още една седмица в реанимация. Любовта към живота се оказва по-силна и в границите на три седмици семейство Голдщайн прибират щерка си вкъщи.

Те създали всичко, с цел да може Ели да живее като всички деца и това доста й оказа помощ в бъдеще. Въпреки всичко, тя съумя да направи няколко крачки на 18 месеца, макар че напредъкът беше по-бавен от на множеството дребни деца, защото родителите й работеха за подсилване на мускулния й тонус с физиотерапия. До третия си рожден ден тя към този момент говореше с фрази.

По времето, когато Ели влезе в приемния клас в локалното общообразователно държавно учебно заведение в Илфорд, Есекс, тя към този момент можеше да чете с помощта на любовта си към книгите.
   View this post on Instagram   

В учебно заведение децата и учителите не я приемали доста добре.

„ Разгледахме някои учебни заведения за специфични потребности и открихме, че децата просто не са толкоз способни като Ели, тъй че взехме решение, че е най-добре за нея да бъде към деца, в които може да се взира и да копира държанието им. Но чух, че родителите й споделиха: „ Тя не би трябвало да е тук. “ Мисля, че това е, тъй като те бъркаха положението й с нейната персона – тя е витална, палава – и желаеха да знаят за какво е нахална и се пробва да вземе книгите на другите деца вкъщи в чантата й. Бих им споделил, че е тъй като тя обичаше книгите. Една от майките ме назова „ пазителката на Ели ". Друга се оплака, че Ели е хвърлила палтото на детето й от закачалката на пода. Тя беше лесна цел и директорката не й оказа помощ. Един ден тя се обади и сподели, че Ели е счупила тоалетната, като е извадила дръжката от стената и аз трябваше да отговоря, че тя не е Супержена ", сподели Ивон.

Въпреки компликациите с писането и математиката, когато Ели се реалокира в гимназията на 11-годишна възраст, нейните умения за четене бяха наедно с тези на 18-годишна възраст.

Благодарение на положителния си темперамент, Ели елементарно се сприятеляваше и харесваше уроците си. До девети клас обаче натоварването се усили. Директорката обяснила на родителите, че защото няма да може да издържи GCSE и няма по-малко сложна опция, Ели ще би трябвало да се реалокира в учебно заведение за деца с обучителни усложнения.

Вече там, през 10-та година, Ели процъфтява и приключва документи за начално равнище (ELC) за деца, които се борят да реализират най-ниската оценка на своите финални изпити за GCSE.
   View this post on Instagram   

Началото на кариерата на модел

Когато Ели сменила учебното заведение, другарка на майка й видяла шефа на Zebedee, „ приобщаваща “ организация за гении, която работи с хора с увреждания и забележими разлики по дневната телевизия и планувала, че Ели, чиито обичани занимания постоянно са били пеенето и танците, може да е идеалният претендент за контракт.

Yvonne се свързва със Zebedee и след пробна фотосесия през 2016 година организацията добавя Ели към своя азбучник. Осем месеца по-късно Ели се появява в коледна реклама на Superdrug, английски търговец на дребно за здраве и хубост.

„ Хареса ми! Трябваше да танцувам и да нося искри в косата си “, признава младият модел.

Сега Ела има контракт с Gucci, както и деен студентски живот: учи драма и танци в New City College в Източен Лондон. Момичето възнамерява да бъде още по-активно в моделния бизнес, по-специално в Америка, и мечтае да играе във филми. Тя доста желае да взе участие в едно от обичаните си излъчвания - Coronation Street.
   View this post on Instagram   

Най-добър другар

Човекът, който е бил до Ели през всичките й стадии от живота й, е нейната майка.

„ Майка ми има вяра в мен и ми оказва помощ да реализира всичко, което желая. Никога не е разрешила на никого да ме задържи “, споделя момичето.

Да бъдеш в очите на обществеността, изключително в света на моделите, несъмнено може да бъде уязвимо място за всеки, само че изключително за млада жена със синдром на Даун. Така Ивон следи деликатно и профила на Ели в Instagram, където тя има 89 300 почитатели, и изтрива несъответствуващите изявления.



Ели с майка си Ивон Снимка: Социални мрежи

Въпреки че семейство Голдщайн не знаят дали Ели в миналото ще може да живее сама, те са я посъветвали да си купи лична къща, където да живеят с нея, като в същото време запазят фамилния дом, с цел да я насърчат да се научи да готви и ръководи къщата и да бъде по-независима.

„ Трябва да помислим по какъв начин ще се оправи, когато не сме в близост. По-голямата й сестра Ейми явно постоянно ще се грижи за нея и ще се занимава с финансите, само че не бих трансферирал отговорността за Ели върху Ейми, която има личен живот ", споделя дамата.
   View this post on Instagram   

Ели Голдщайн на корицата на Vogue, май 2023 г

Ели пък е във екстаз от къщата си с три спални. Тя изключително харесва рибното езерце, което съгласно нея ще се зарадва изключително на двегодишния й племенник Блейк.
   View this post on Instagram   

Моделът и нейният племенник Блейк

Като всички девойки, мис Голдщайн мечтае за лично семейство.

" Един ден в действителност бих желала да срещна някой специфичен и да се омъжа. Ще нося огромна бяла рокля и ще танцувам специфичен танц на сватбата. Блейк ще носи дребен костюм и ще бъде моят паж ", споделя тя.

Момичето, което написа и книга за живота си, удачно озаглавена „ Срещу всичко “, обобщава:

„ Така че в този момент съм модел, публицист, студент и стопанка. Иска ми се да мога да кажа това на лекаря, който сподели, че в никакъв случай няма да вървя или да приказвам! “

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР