21-годишната Александра Андерсен и сестра й Катарина (22) от Норвегия

...
21-годишната Александра Андерсен и сестра й Катарина (22) от Норвегия
Коментари Харесай

Запознайте се с най-младите милиардерки в света

21-годишната Александра Андерсен и сестра й Катарина (22) от Норвегия оглавиха тазгодишното класиране на американското сп. Форбс с най-млади милиардери в света.

Това се случи откакто татко им Йохан трансферира на всяка от тях по 42% от собствеността в фамилната им компания Ferd. Той го направи още през 2007 година, само че през последната година беше доказано, че девойките са най-младите милиардери в света, откакто норвежкото държавно управление разгласява данъчните вноски на богатите в страната над 17-годишна възраст.

Ferd е фамилна капиталова компания, чийто бизнес датира от 1849, съгласно изданието MONEY.

Сега Александра и Катарина имат по $1.47 милиарда всяка. Семейството им е едно от най-известните в Норвегия.

Въпреки че са единствено с една година разлика, сестрите не наподобяват доста близки, показват източници от страната. Баща им разяснява, че няма да им постанова да се включват в ръководството на компанията прекомерно скоро. Пред норвежкия вестник Aftenposten през 2015 година той разяснява, че усеща голяма отговорност персонално да развива бизнеса, завещан от фамилията, и ще продължи да работи, с цел да го направи даже по-добър и да заслужи високата роля, която е получил.

Александра Андерсен пък разяснява пред уеб страницата на Ferd в изявление, че прави оценка, че фамилията й има огромни запаси, тъй като това й е дало опция да се занимава с обичаната си конна езда. Тя е разпален конен ездач от ранна детска възраст. Междувременно светските медии в страната наблюдават връзката й с Йоахим Толефсен, който е 5 година по-голям от нея. Наскоро Александра съобщи, че ще се реалокира да живее във Флорида, Съединени американски щати, тъй като доста обича слънчевия щат.

И двете сестри са дейни в Instagram, където споделят фотоси от богатия си живот (@alexandraandersen, @kgandersen).

Катарина неотдавна се включи в тридневен стаж един път седмично в консултантската компания Ernst & Young, до момента в който учи обществени науки в Университета на Амстердам. По-рано беше засечена да кара своето Audi Q3 покрай ски курорт след приложимост на алкохол и й беше наложена санкция. Стриктното норвежко законодателство постанова санкциите на водачите съгласно прихода им. Ето за какво Катарина беше санкционирана със сума от към $32,000. Освен това й беше неразрешено да кара 13 месеца след случая, споделя Business Insider.

 

От manager.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР