21-годишен скиор е намерен мъртъв късно снощи извън пистите на

...
21-годишен скиор е намерен мъртъв късно снощи извън пистите на
Коментари Харесай

Откриха мъртъв 21-годишен скиор край пистите над Чепеларе

21-годишен скиор е открит мъртъв късно нощес отвън пистите на Мечи чал над Чепеларе. Марио С. е от Костинброд и е бил със фамилията си и огромна компания от другари на отмора в Чепеларе. Той е бил доста добър скиор и е обичал да кара отвън пистите, споделиха осведомени.
 
Вчера излязъл да кара на ски център Мечи чал и като не се прибрал, околните стартират да го търсят. Обаждат се и на тел. 112. Започва търсене с планински спасители и служители на реда, а в това време околните пускат и постове в обществените мрежи за това, че е липсващ, като показват че телефона на младежа е изключен. Засечен е от камера при последното втурване, малко след 16 часа през вчерашния ден.
 
Около 22 часа младежът е открит умрял до дърво отвън пистите край долна лифтова станция на Мечи чал. " По първични данни става въпрос за трагичен случай. Тялото е приведено за аутопсия ", сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Смолян ст. комисар Цветан Цанков.
 
 ОД на МВР-Смолян ОД на МВР-Смолян Източник: Zonanews
Младежът не е имал витални индикатори, когато е открит. Първоначалният оглед сочи, че се е блъснал в дърво. Явно е карал с по-висока скорост и не е съумял да овладее ските и е изхвърчал от пистата, където се е блъснал в дървото, споделиха очевидци. Мястото, на което е открит, е под писта 1 С, която е за напреднали. При рухването ските били изхвърчали край него. Младежът е търсен от 7 спасители в продължение на 6 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
 
" Водим досъдебно произвеждане за гибелта на скиор, за който са подали сигнал, че група младежи, че не се е включил към тях. След като е издирен е открито е, че е напуснал пистата и до едно дърво е открит мъртъв. Извършват се огледи и нощес, и в този момент и първични дейности по следствието. Предстои да се извърши аутопсия, с цел да се откри точната причина за гибелта. Ще се разпитват очевидци и ще бъдат назначени експертизи за определяне на фактическата конюнктура, довела до трагичният случай ", сподели окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР