21-годишен младеж е бил задържан от варненската полицията след преследване.

...
21-годишен младеж е бил задържан от варненската полицията след преследване.
Коментари Харесай

След гонка с варненската полицията задържаха 21-годишен крадец на автомобили

21-годишен юноша е бил арестуван от варненската полицията след гонене. Оказало се, че мъжът е познайник на полицията и незаконно е лишил автомобил.

Днес състав на Варненския областен съд почете искане на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална насила във връзка с младежа, по отношение на който на 26 май т.г. са предявени обвинявания по чл.346, алинея 2 от Наказателния кодекс - за осъществено при изискванията на повторност незаконно лишаване на непознато моторно транспортно средство. Деянието се явява тежко съзнателно, за което плануваното в закона наказване е отнемане от независимост от една до десет години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано съмнение за авторство на действието. За обвинения действието се явява осъществено в изпитателния период на три предишни присъди, което обосновава съществуването на действителна заплаха той да извърши закононарушение. Обвиняемият се е опитал да избяга от органите на полицията, отказал е да извърши разпорежданията им да спре по техен сигнал, като е хванат от полицейските чиновници след гонене. Според данните по делото, обвиненият е карал извънредно рисково и е застрашавал останалите участници в придвижването. Съдът счете, че с оглед застраховане на наказателния развой и препятстване на опцията на обвинения да се укрие или да извърши закононарушение, следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред горната правосъдна инстанция за 31 май т.год. от 13 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР