21-годишен мъж, признал, че е искал “да убие кралица Елизабет

...
21-годишен мъж, признал, че е искал “да убие кралица Елизабет
Коментари Харесай

Девет години затвор за мъжа, искал да убие Елизабет II

21-годишен мъж, признал, че е желал “да убие кралица Елизабет Втора ” с арбалет в замъка “Уиндзор ” на Коледа през 2021 година, получи през днешния ден в Лондон присъда от девет години затвор.

Страдащият от психологични разстройства Джасвант Сингх Чаил е задържан сутринта на 25 декември 2021 година Той е бил наоколо до жилищата на 95-годишната по това време владетелка. Мъжът е бил с железна маска и с арбалет.

Чаил ще остане в психиатрична клиника, до момента в който положението му разреши да бъде трансфериран в пандиза. Това гласи присъдата, произнесена от арбитър Николас Хилард

Кралицата е била в замъка по време на пандемията във връзка празненствата в края на годината дружно с други членове на кралското семейство. Сред тях е бил и тогавашният принц Чарлз. По време на ареста, нарушителят сподели на полицията, че е “там, с цел да убие кралицата ”. По-късно той е откаран в здравно заведение, с цел да му бъде оказана психиатрична помощ, съобщи NOVA.

Наказателно преследван по закона за държавната измяна, който се ползва извънредно рядко, Джасвант Сингх Чаил се призна за отговорен. Тай съобщи, че “умишлено е създал или имал зареден арбалет с желанието да го употребява, с цел да нарани Нейно Величество кралица Елизабет II ”. Той се призна за отговорен и за опасност за ликвидиране и за нелегално владеене на оръжие.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР