21 двойки от Варна с репродуктивни проблеми ще получат финансова

...
21 двойки от Варна с репродуктивни проблеми ще получат финансова
Коментари Харесай

21 двойки от Варна с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от общината

21 двойки от Варна с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от общината, реши комисията по опазване на здравето към Общинския съвет.

10 от фамилиите ще бъдат подкрепени с по 3 500 лева за инвитро с донорска яйцеклетка. Другите двойките ще получат по 2 000 лева за медицински проучвания и операции. Общата отпусната сума е в размер на 57 000 лева Четири от молбите бяха отхвърлени, защото не дават отговор на Правилата за разпределяне на финансова помощ за лекуване на неплодородие на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала с репродуктивни проблеми на територията на община Варна.

Членовете на комисията утвърдиха също еднократни помощи за лекуване на 112 варненци на обща стойност 45 850 лева  2 500 лева ще бъдат предоставени на млада жена за употребявани консумативи и храна за ентерално хранене. По 2 000 лева ще получат две деца. Едното е с диагноза Детска церебрална парализа и му следва скъпоструваща интервенция в Съединени американски щати. Другото дете страда от рядко заболяване и се нуждае от специфична лечебна храна. Съветниците гласоподаваха също 1500 лева за идно пробно лекуване на варненец със стволови кафези. На 40 души беше отказана помощ, защото те са дали непълна документи или не дават отговор на критериите за подкрепяне.
На днешното си зааседание общинските съветници дадоха позитивно мнение за отпущането на финансови средства за закупуване на рентгенова тръба, корпус и система за цифровизация на рентгеновите проучвания за ДКЦ „ Св. Иван Рилски “ в кв. „ Аспарухово “. Рентгеновия уред е развален, с което се блокира и работата на лекарите в центъра. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР