21 души са в болница след отравяне с изпарения от

...
21 души са в болница след отравяне с изпарения от
Коментари Харесай

21 души са в болница след обгазяване на Рождественска меса във Франция

21 души са в болница след отравяне с изпарения от въглероден двуокис по време на Рождественска меса в църквата на департамента Уаза в Северна Франция. За това заяви вестник Le Figaro в сряда, 25 декември.

" 19 души са в приблизително тежко положение, бяха признати в лечебните заведения в Компен, Крее, Нуайон и Санлис. Още двама са в най-тежко положение. Една жена е в болничното заведение на град Гарш. Други са в барокамери в университетската клиника Лиля ", се споделя в известието.

Причината за разпространяването на въглеродния двуокис още не е открита. Прокуратурата стартира следствие. Правоохранителните органи обясняват дали е позволена немарливост или става дума за нередовност на оборудването, в частност - на газов котлон.

Отбелязва се, че случаят е станал във вторник вечерта. В църквата са били към 150 души. Няколко от тях са почувствали болки в главата. На местопроизшествието са пристигнали представители на службата за изключителни обстановки и са измерили равнището на въглеродния двуокис.

През април 2019 година четирима жители на старешки дом " Ла Шенре " във френския Лерм починаха от хранително отравяне. 22 жители на старческия дом се почувстваха зле. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР