21 000 писмени жалби и сигнали са постъпили в Комисията

...
21 000 писмени жалби и сигнали са постъпили в Комисията
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Доверието на гражданите към КЗП се затвърждава

21 000 писмени тъжби и сигнали са постъпили в Комисията за отбрана на потребителите през предходната година, разгласи ръководителят Димитър Маргаритов в предаването "Имате думата " по Канал 3. Близо 10 000 са позвъняванията на телефона на потребителя 0700 111 22, където жителите са потърсили консултация или са подали сигнал във връзка подозрение за нарушение на потребителските им права.

Около 4000 от жалбите касаят недоволства от компетентността на други институции и по тази причина са препратени към тях за предприемане на съответните дейности, сподели още той. Това по никакъв начин не е малко на общия декор – към 1/5, и демонстрира, че когато хората желаят да се оплачат от някой на някой в страната, по-често се сещат сякаш за нас, разяснява Маргаритов.

Интензифицирането на онлайн търговията и усъвършенстването на законодателството са провокации пред контролния орган, на които може да се отговори с вътрешна метаморфоза на организационната конструкция на институцията, смята ръководителят на КЗП. Биха могли да се преливат запаси, които да работят в направленията, където се изискват повече хора. Ако до момента това е по-скоро стандартната търговия – физическите магазини, туристическите обекти, и там са съсредоточени главните инспектори, които работят в Комисията, то с все по-голямото значение, което получават продажбите от разстояние, първоначално би могло да се мисли по какъв начин да се прегрупират тези запаси по този начин, че повече хора да ревизират към този момент онлайн магазините, съобщи той.

Димитър Маргаритов уточни, че при контрола на туристическия артикул главните старания на КЗП са ориентирани към това да няма разминавания сред качеството на препоръчаното и действително предоставеното на потребителите. Този, който е предявил избрана оферта, с параметри, да си я съблюдава по този начин, както я е заречен на хората, тъй като в противоположен случай ще има наказания, добави той.

КЗП към този момент има повече пълномощия! Тя ще може да трие нелегално онлайн наличие

На въпрос кои са най-честите разминавания в упованията Маргаритов отговори по този начин: "Всеки желае да закичи своя туристически обект с доста звезди, без да е в положение да предложи всички услуги, които тази степен на категоризация допуска. СПА-центровете, да вземем за пример, би трябвало да оферират всички услуги според специфичната разпоредба. Дори най-нормалната конюнктура в стаите, която може да бъде проблем. Може да бъде проблем даже и това, че чисто официално отговаряте на условията за степента, в която сте категоризиран, само че не полагате задоволително старания в чисто човешки проект, с цел да могат клиентите да останат удовлетворени ".

Председателят на КЗП означи, че туризмът е доста тъничък поминък. Радвам се, че в последните години сякаш от ден на ден тези, които го практикуват, схващат това и се стремят да откликват на потребностите на потребителите, приключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР