209 нарушения на скоростните режими и 129 санкции по Закона

...
209 нарушения на скоростните режими и 129 санкции по Закона
Коментари Харесай

Тежки празници за монтанските ченгета! Изпотиха с проверки близо 700 човека около 1 май

209 нарушавания на скоростните режими и 129 наказания по Закона за придвижване по пътищата са резултатите от подхванатите от Пътна полиция-Монтана ограничения за повишение сигурността на придвижването и ограничение на предпоставките за пораждане на пътнотранспортни катастрофи през почивните дни към 1-ви май.
При осъществените инспекции на 528 МПС и 674 души са формирани 61 акта и са наложени 61 фиша за разнообразни нарушавания на ЗДвП. С автоматизирани механически средства за надзор на скоростта са открити 209 нарушавания на скоростните режими, от които 127 в обитаемоте места и 82 – в отвън обитаемоте.
В хода на профилирани полицейски интервенции „ Алкохол, опиати и неправоспособност” са хванати 2-ма неправоспособни водачи и 2-ма, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. 25 водачи са санкционирани за неизползване на предпазни системи, колани и каски, 13 - за неспазване на пътни знаци и маркировка, 5-ма – за погрешно изпреварване и придвижване по пътното платно, 1 – за прекосяване на забраняващ сигнал на светофарна уредба. Глобени са 2-ма водачи за потребление на мобилен телефон при ръководство на МПС и 2-ма – за лишаване преимущество на пешеходци. Пътните служители на реда са открили още 78 други нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР