2088 са свободните места за прием в първа група за

...
2088 са свободните места за прием в първа група за
Коментари Харесай

Над 2000 са свободните места за прием в първа група за детските градини в Пловдив

2088 са свободните места за банкет в първа група за детските градини. Данните са поместени в системата за електронно класиране – , където родителите на 3-годишните деца към този момент могат да аплайват за образователната 2022/2023. Класирането ще бъде извършено на 12.05.2022 година, а крайният срок за подаване на заявките по електронен път и на книжен притежател на място при шефовете (за родителите, които нямат достъп до интернет) е 10.05.2022 година По-ранната регистрация не дава преимущество при класирането. Основният брой точки се дават от местожителството  по регион.

Към момента е интензивно още едно класиране за актуалната образователна година - 14.04.2022 година, за което свободните места ще станат ясни на 04.04.2022 година Родителите могат да подават заявки за едно от двете класирания, които сега се организират.

Всички данни в заявките следва да са настоящи към крайния период за подаването им за всяко от класиранията. При смяна на събитията в документите родителят е задължен да актуализира данните в системата онлайн или на място в детското заведение, в случай че там е подал декларацията за кандидатстване. За отразяване на измененията е належащо да бъде основано ново заявление, след отменяне на предходното.

Записаните деца за първа възрастова група следва да постъпят на 15.09.2022 година, като се изключи децата, навършващи 3-годишна възраст след 30.09.2022 година Те могат да постъпят на 15.09.2022 година, при предпочитание на родителите, или при навършване на 3 години, само че не по-късно от 31.12.2022 година

Електронната система за прием на деца в детските заведения е с освежен дизайн. Добавена нова функционалност, посредством която се прави моментална инспекция на въвежданите от родителите адреси на децата при кандидатстване. При противоречие сред посочената адресна регистрация и информацията от Локалната база данни " Население " ще се извежда известие, което ще насочва родителя да ревизира вярно ли е написал адреса, защото практиката демонстрира, че това е една от най-честите неточности. Родителите следва да създадат инспекция в общинска работа ГРАО в региона по местоживеене, на чиято територия е заявеният адрес, с цел да вкарат правилни данни.

В обществения портал на системата е добавена спомагателна информация за Монтесори детските градини, за групите за 5- и 6-годишните деца в учебните заведения, за използване на наредбата за компенсиране на родителите за децата без места и други

Родителите на децата, на които им следва да постъпят в детските заведения на Община Пловдив през календарната 2022 година, могат да се срещнат с графика на дейностите – в раздел " Нормативни документи " и към управлението, където са оповестени периодите за кандидатстване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР