207 украински военнослужещи и цивилни, попаднали в плен на Русия, бяха върнати

...
207 украински военнослужещи и цивилни, попаднали в плен на Русия, бяха върнати
Коментари Харесай

Украйна и Русия размениха по близо 200 военнопленници

207 украински военнослужещи и цивилни, попаднали в плен на Русия, бяха върнати на Украйна, заяви украинският президент Володимир Зеленски във Facebook, съобщи Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

" Нашите хора се върнаха. 207 от тях. Връщаме ги вкъщи без значение от всичко. В мислите ни е всеки украинец в плен. Както военните, по този начин и цивилните жители. Трябва да ги върнем всичките. Работим над това ", написа той.

Страните размениха военнопленници на няколко пъти по време на съвсем двегодишната война, напомня Ройтерс. Но по-нататъшните замени бяха сложени под въпрос, откакто Москва упрекна Киев в свалянето с ракета земя-въздух на боен аероплан предходната седмица, заявявайки, че на борда е имало 65 украински военнопленници. Украйна нито удостовери, нито отхвърли, че е свалила самолета, и изиска от Русия да показа доказателства в поддръжка на изказванията си за пасажерите в самолета.

Ройтерс съобщи през днешния ден, че съветското министерство на защитата е съобщило, че Русия и Украйна са си разменили по 195 бойци, които са били военнопленници.

Правителственият орган на Украйна, отговарящ за военнопленниците, заяви, че при 50-ата по ред замяна на пленници вкъщи са се завърнали бойци, взели участие в защитата на градовете Мариупол и Херсон, както и бойци, пленени от Русия на Змийския остров в Черно море.

Последната и най-голяма замяна беше на 3 януари, когато бяха разменени общо 478 военнопленници след посредничеството на ОАЕ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР