204 души от три континента – Северна Америка, Азия и

...
204 души от три континента – Северна Америка, Азия и
Коментари Харесай

Над 200 души от 3 континента се включиха в масовото плуване във Варна

204 души от три континента – Северна Америка, Азия и Европа, се включиха в шестото издание на плувния празник 1000 х 1000, оповестиха уредниците за Moreto.net.

Атрактивното съревнование по традиция се организира на Южния плаж във Варна.

Летният сексапил на 1000 х 1000 завладя почитатели на плуването от 8 близки и далечни страни - Съединени американски щати, Индонезия, Белгия, Англия, Шотландия, Холандия, Украйна, и България.

Генератор на концепцията за всеобщото плуване е президентът на плувния първенец на България ПСК „ Черно море ” – Филип Ромбаут. Той преплува за шести път дистанцията от 1000 м във вътрешността в морето.

Преди старта на спонтанна сцена на плажа участници и посетители на събитието приветстваха очарователните танцьори от КСТ „ Денс Моушън Варна “.

Те им сервираха коктейл от латино пристрастености, чиято хореография бе дело на първенците от клуба – Полина Кимова и Велизар Георгиев.

Веднага, откакто преплуваха дистанцията всички участници се увериха, че освен в Италия човек може да похапне същинска пица. Световният първенец Анатоли Колев, занаятчия със златни ръце и непостижим в творенето на неустоимия тестен деликатес от Апенините, ги изкуши с вкусна пица Маргарита.

В всеобщото плуване се включиха звездният холивудски артист Юлиан Костов.

Варненецът, който прави сполучлива кариера като артист в Меката на киното и менажира Мария Бакалова, е измежду най-славните плувци на първенеца „ Черно море ”. Това лято той се пусна в 1000 х1000 дружно със съотборниците си от неизменимата шампионска щафета на България от близкото минало – Мартин Медникаров и Миролюб Адамов, сегашен зам.-председател на ПСК „ Черно море ”.

Медникаров също прави забележителна кариера зад граница като артист и модел. Две години след идването му на Албиона черноморецът взе участие в игралния филм All the Devils Men, където си партнира със сина на Мел Гибсън.

На 1000 х 1000 звездните плувци бяха приветствани с наслада от техния изобретател за огромното плуване и треньор в тима на „ Черно море ” Борислав Георгиев. А те дадоха обещание следващата година да плуват в цялостен състав, дружно с основния треньор на черноморци Никола Петров, който също бе част от супер квартета на варненския клуб, печелещ всички медали от държавни шампионати.

По традиция след края на всеобщото плуване уредниците разиграха лотария, в която номерата на изтеглените щастливци, им донесоха супер награди.

Плувният празник 1000 х 1000 се провежда със съдействието на концесионера на плажната линия „ Лазурен бряг 91 “. Участниците минаха наложителен обзор в специфичен, изнесен пункт на плажа – при лекари от Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина във Варна. За реда се грижеха чиновници от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи и Общинска полиция. Перфектна логистична поддръжка по време на събитието оказа доброволческа организация „ Устрем ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР