2038 година е доста далеч във времето и технологиите ще

...
2038 година е доста далеч във времето и технологиите ще
Коментари Харесай

Александър Николов: Сектор „Енергетика“ става жертва на политическите боричкания . Колко пари се загубиха ...

2038 година е много надалеч във времето и технологиите ще трансформират всичко, обвързвано с електрическата енергия. Трябва да се понижат фрапантно разноските на централите. За страдание няма обща визия за целия район Стара Загора, в случай че към тях би трябвало да се прибавят централи.

Никога не е казвано, че ще се затварят принудително централи. Говорим за понижаване на излъчванията, а това значи друго. Стара Загора е евентуално най-печелившият район на България. Там ще има доста нови работни места. Това не значи, че изчезват “Мини Марица ”, в противен случай.

Говоренето в крайности, че въглищата отиват в историята, е нездравословно. Сектор “Енергетика ” се трансформира постепенно, само че с цел да се случи това, то би трябвало да стане гладко. Агресивното влизане в бранша и изпозлването му за политическо въздействие е доста неверно, тъй като бранш “Енергетика ” е най-съществен.

 

В мометна стартират да излизат финансовите доклади на сдруженията и ще видите забавни неща и проблем с финансите им. “Булгаргаз ” от сдружение с закрепена норма на облага ще се трансформира в състезател с губещ пазарен дял, приходите в бранш “Енергетика ” са фрапантно понижени.

През последната година няма нито една стратегическа инвестиция. Териториалните проекти видяхте какво разтърсване провокираха. Всички вложения в района се случват с нападателен ритъм и не може да чакаме нищо положително. Цената в Гърция и Румъния ще е много по-конкурентна от тази при нас.

Това, което се случва е, че по отношение на териториалните проекти не чух да се каже какъв брой пари се изгубиха от нехайството на служебния кабинет, След като не се заяви каква е обстановката в бранша, в този момент ще би трябвало да се заплати политическа цена. И като това се съчетае с предизборна акция, ще се употребява ловко от техните съперници. За страдание цената най-после ще се заплати от хората у нас.

 

Има единствено два района в Европа, които имат характерностите на Стара Загора – задоволителна успеваемост на слънчева сила, вода и инфраструктура за транспорт на електрическа енергия - и това можеше да мине и през приоден газ, и през въглища, които да стоят като леден запас.

 

Вследствие на една заповед в 6 без 5 на служебния кабинет за микса за семействата, ние плащаме 58.5 % от тока си от въглища. Всички ние плащаме по-високата цена, в случай че квотата им върви нагоре и цената ще върви нагоре. Когато няма вятър, слънце и вода се балансира с въглища.

 

Това, което беше оповестено обществено е, че няма да се затварят административно – ами в случай че не съблюдават условията за замърсяване. Освен това, има условия от Европейски Съюз, по тази причина споделям, че няма нищо.

В целия разговор са намесени много нечистоплътни ползи. На хората на митинга се приказват неща, които са надалеч от истината. Най-голямата лъже е, че тези централи могат да продължат да работят с този потенциал и по същия метод, Те могат да работят доста по-добре. В началото ще работят с по-нисък потенциал до момента в който тече трансформацията.

Проблемът е, че на фона на войната, до момента в който ние бяхме в кабинета, ние се срещахме пет пъти повече от хората в този район. Беше начертан проект по какъв начин да влагат притежателите на двете американски компании. Мина една година, в тази една година при гласуването на едно предложение на Служебния кабинет беше казано, че март ще има проекти за въглищните централи. Спомняте ли си?

Пазарът няма да се промени, България е част от Европа, само че с помощта на политическите боричкания, всичко това се срутва. И до момента в който ние си приказваме нелепости, прилежащите ни страни взеха по 3 милиарда евро повече и към този момент трансформираха бранша си.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР