2024-та ще ни даде два полюса на политическия хоризонт -

...
2024-та ще ни даде два полюса на политическия хоризонт -
Коментари Харесай

Политолог: Очертаха се два полюса - Борисов, Пеевски, Петков и Иванов, а другият - Румен Радев

2024-та ще ни даде два полюса на политическия небосвод - от едната страна ще са Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов, а от другата страна по натурален метод изниква президентът Румен Радев .

Това мнение изрече пред БНР политологът Слави Василев и дефинира това, като нещо хубаво, " тъй като неналичието на опция на ръководството, каквото го виждаме сега - тази необятна конституционна коалиция - притеснителна за демокрацията, без значение дали си обожател на Борисов, или на Петков ".

По думите му на втория полюс се появява Радев, " тъй като няма различен, а не тъй като самият той има предпочитание да заеме тази позиция ":

" И поради конституционните промени, които цялата юридическа общественост сподели, че са нескопосани и явно нападат персонално президента ".

Слави Василев акцентира, че с помощта на президента " има въпреки всичко някаква спирачка на тясно партийната воля на персонажите, които изброих ":

" Добре че е президентът, който да сезира Конституционния съд, с цел да се произнесе по направените промени ".

Политологът предвижда Народното събрание и подкрепяно от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ръководство да изкарат цялостен мандат.

" Толкова е сладка баницата, която разделят и толкоз е добър комфорта на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Христо Иванов, че няма кой да ги бутне, с изключение на улицата. Едно болшинство от над 160 депутати, които държат Народното събрание, имат всички законови и конституционни учредения да държат крепко властта до края на мандата ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР