2024 продължава така, както завърши 2023 – с масови съкращения

...
2024 продължава така, както завърши 2023 – с масови съкращения
Коментари Харесай

Съкращения и в Playtika

2024 продължава по този начин, както приключи 2023 – с всеобщи съкращения в гейм промишлеността.

2023 беше една страхотна година за геймърите. И една доста тъжна за хората, работещи в промишлеността. Миналата година приключи с оповестени съкращения на над 10 000 индивида в гейм фирмите, като нямаше изключения – от закриването на дребни студиа до уволнения в огромни компании, като Sony и Epic Games – никой не беше пожален. Тази година се обрисува обаче да бъде още по-брутална от предходната. Едва 13 дни са минали от 2024, а към този момент имаме обявени над 2700 съкращения. Unity Software, Twitch, Discord, а в този момент и израелският разработчик на мобилни игри Playtika оповестиха на собствен ред чистка.

Playtika, компания, основана в Израел с офиси и отвън страната, като са известни със заглавия, като Best Fiends, Pirate Kings и Board Kings. През тази седмица те оповестиха, че ще съкратят сред 300 и 400 свои чиновници, предава CTech. Това е към 10 % от екипа на компанията – за Playtika работят към 3800 индивида. Уволненията ще обиден чиновници на студиото отвън Израел, основно в офиса на компанията в Беларус, който се чака да бъде закрит през февруари.

CTech напомнят, че компанията към този момент имат история с сходни ходове. През 2022 те освобождават над 500 от чиновниците си и анулират няколко свои плана, като по това време акцентират като причина за дейностите си налагането на баланс в работните си сформира и усъвършенстване на екипите за по-голям баланс.

Настоящите съкращения идват на фона на една сложна за Playtika 2023 година. Първо те се пробват да придобият основателите на Angry Birds Rovio, които в последна сметка станаха част от SEGA. Впоследствие, те показват терзания от обстановката на пазара към оня миг, заявявайки, че краткотрайно стопират издаването на нови игри, до момента в който ситуацията не се възвърне. Междувременно за добити две по-малки студиа – Innplay Labs и Youda Games – за общата сума от $450 милиона.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР