2024 година ще стане астрономически блокбъстър с поредица от мисии,

...
2024 година ще стане астрономически блокбъстър с поредица от мисии,
Коментари Харесай

2024 г. ще е наситена с кацания на Луната, мисии до Марс и огромен брой ракети

2024 година ще стане астрономически блокбъстър с поредност от задачи, които ще преобърнат визиите ни за проучване на Космоса, или най-малко по този начин считат специалистите. Луноходи, частни ракети, марсиански задачи и други технологии - Космосът се приготвя за епично шоу, оповестява Gizmodo.

Луната ще бъде в центъра на вниманието: частни луноходи като Intuitive Machines и Astrobotic са подготвени за полети. Японската организация JAXA възнамерява историческо меко кацане на Луната благодарение на задачата SLIM, а китайският уред Chang`e-6 ще търси лунни мостри.

Но това е единствено началото. Пригответе се за полетите на галактическия аероплан Dream Chaser на компанията Sierra Space, на екипажа CST-Starliner на компанията Boeing и на европейската ракета Ariane 6. Централно място заема ракетата New Glenn на компанията Blue Origin, която дава обещание да увеличи конкуренцията в региона на галактическите изстрелвания.

И това напълно не е всичко: Mars Esca PADE, Jupiter Icy Moons Explorer и задачата до метеорита Хера ще разкриват секрети отвън...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР