2024 г. е срокът за изграждане на АМ Хемус, а

...
2024 г. е срокът за изграждане на АМ Хемус, а
Коментари Харесай

Строежи: АМ "Хемус" - готова до 2024 г., "Струма" - до 2023 г.

2024 година е срокът за създаване на Автомагистрала " Хемус ", а 2023 година е срокът за довеждане докрай на Автомагистрала " Струма ", в това число и секторът през Кресненското дефиле, оповестяват от АПИ.

Председателят на Агенцията Инж. Светослав Глосов уточни, че през 2021 година по контракт би трябвало да приключи лот 3.1 в сектора от Благоевград до Симитли, на който се работи доста интензивно по главното трасе.

" Предстои и построяването на тунела при Железница, само че сега процедурата се апелира. В взаимозависимост от правосъдното решение и класирането ще бъде избран изпълнителя. Ако класираният преди всичко участник се откаже, тогава реализатор ще бъде идващият в класирането. До този миг избраният на първо место участник в процедурата " Джи Пи Груп " не са създали формален отвод от осъществяване на плана ", заяви инж. Глосов.

" До 2024 година е срокът за създаване на Автомагистрала " Хемус " и държавното управление е поело ангажимент автомагистралата да бъде приключена, сподели инж. Глосов. По мотив обезпечените целеви средства от бюджета за финансирането на плана той акцентира, че не би трябвало да има подозрения по отношение на прозрачността при усвояването им.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР